Piedāvājam krāsainas, garšīgas un augošam organismam tik nepieciešamu uzturvielu bagātas receptes ikdienas pusdienu kārbām.
Makaronu, siera un cukīni sacepums
Nepieciešams:
- 60 g makaronu
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 1 smalki sagriezts mazs brūnais sīpols
- 2 smalki sakapātas ķiploku daiviņas
- 3 svaiga timiāna zariņi
- 125 g šķiņķa šķēlīšu, kas sagrieztas mazos gabaliņos
- 1 liels sarīvēts cukīni
- 200 g rīvēta saldā kartupeļa
- 40 g miltu
- 4 vidēja lieluma olas
- 60 grami sarīvēta mocarellas vai cita viegli kūstoša, staipīga siera
Recepte:
Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Ņem aptuveni sešus centimetrus (cm) dziļu un 20 cm platu taisnstūrveida cepamo trauku. Tajā ieklāj cepampapīru – tā, lai nosegtas arī malas. Lai cepampapīrs vieglāk pieguļ traukam, to var saburzīt un tad izklāt.
Izvāra makaronus, vēlams ‘al dente’ jeb pārtrauc vārīt kādu minūti pirms laika, kas norādīts uz iepakojuma. Ūdeni nolej, un makaronus noskalo aukstā ūdenī.
Vidēja izmēra pannā uzkarsē eļļu, tajā liek timiāna zariņus. Pannā kādas 5 minūtes uz vidējas uguns apcep sīpolus, ķiplokus. Tad pievieno cukīni un bekonu. Apcep vēl piecas minūtes un liek traukā.
No eļļas izņem timiāna zariņus. Visu apcepto masu pievieno makaroniem, pieliek arī pusi sarīvētā siera, un visu labi apmaisa. Visu masu liek cepamtraukā, pāri pārber atlikušo sieru. Cep 30 līdz 35 minūtes, līdz virskārta ir zeltaini brūna.
Sacepumu atdzesē un kārto pusdienu kārbā.
Uzkodām:
- Vidēja izmēra apelsīns, sagriezts šķēlītēs
- Saujiņa svaigu ogu
- 220 ml ūdens
Raksta pirmpublikācija 2023. gada 15. septembrī.