Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Kraukšķīgie šokolādes cepumi

Ralfs gatavo

Zīmju valodā. Ralfs gatavo. Plūmju drupačkūka

Ralfs gatavo. Plūmju drupačkūka

Plūmju drupačkūka. Gatavojam kopā ar bērniem!

Lieliska recepte svētdienai! Izmēģiniet šo recepti kopā ar bērniem!

Plūmju drupačkūka

 

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 100 g cukura
  • 2 olas
  • 100 g sviesta (mīksta)
  • 180 g miltu
  • 1 tējkarote (tk) cepamā pulvera
  • + šķipsniņa sāls
  • 2 ēdamkarote (ēk) brūnā cukura
  • 3 ēk citrona sulas
  • 12 plūmes (vēlams ne pārāk mīkstas)

Drupačām:

  • 1 glāze pilngraudu auzu pārslu
  • ½ glāzes mandeļu miltu
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 50 g sviesta (auksta)
  • + šķipsniņa sāls

Izmēģiniet arī šīs plūmju laika receptes!

 

 

 

Pagatavošana

1) Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

2) Sagriež plūmes uz pusēm un izņem kauliņus.

3) Gatavo mīklu. Bļodā saputo cukuru (100 g) un 2 olas. Tad pievieno sviestu (ja nav istabas temperatūrā, tad var uz lēnas uguns izkausēt) un ar mikseri iemaisa arī to. Turpat klāt iesijā miltus (180 g) un cepamo pulveri (1 tk), šķipsniņu sāls un kārtīgi samaisa viendabīgā masā.

4) Liek mīklu cepamformā (vislabāk silikona) un ar karoti nolīdzina virsiņu.

5) Visu noklāj ar plūmju pusītēm – tā, lai miziņas skatās uz augšu.

6) Pārkaisa brūno cukuru (2 ēk) un parlej ar citrona sulu (3 ēk).

7) Taisa drupačas. Ņem tīru, sausu bļodu un liek tajā visas sastāvdaļas – auzu pārslas (1 gl), mandeļu miltus (½ gl), cukuru (5 ēk), šķipsniņu sāls un uz parastās rīves pierīvē klāt sviestu (50 g). Ar pirkstu galiņiem visas sastāvdaļas maisot un spiežot kopā, veido drupačas. Pārber pāri plūmēm.

9) Cep apmēram vienu stundu (bez ventilatora). Pasniedzot var pievienot putukrējumu vai plombīra saldējumu. Labu apetīti!

Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2024. gada 7. aprīlī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti