Piedāvājam krāsainas, garšīgas un augošam organismam tik nepieciešamu uzturvielu bagātas receptes ikdienas pusdienu kārbām.
Rudens dārzeņu un šķiņķa pankūciņas
Sastāvdaļas:
- 1 mazs sarīvēts burkāns
- 1 mazs sarīvēts cukini
- 40 grami konservētas kukurūzas
- 30 grami pētersīļu
- 40 grami sarīvēta čedara siera
- 50 grami šķēlītēs sagriezta šķiņķa
- 2 vidēja izmēra olas
- 60 grami miltu
- Nerafinēta rapšu vai olīveļļa cepšanai
Recepte:
Visas sastāvdaļas samaisa viendabīgā masā. Pannā uzkarsē eļļu un cep pankūkas. Uz šķīvja liek papīra dvieli, tam virsū kārto gatavās pankūkas, lai eļļa sasūcas papīrā.
Uzkodas:
- Saujiņa puķkāposta
- 4–5 ķiršu tomāti
- Ja pusdienu kārbā ir nodalījums mērcei, var pievienot arī divas ēdamkarotes grieķu jogurta
Raksta pirmpublikāija LSM.lv 2023. gada 14. septembrī.