Rabarberu mizošanu noteikti var uzticēt bērniem (viņi arī zinās, ka mizas var kalpot par izciliem matiem lellēm)!
Bērni arī tiks galā ar krējumu, cukuru un kanēli; krāsns lai paliek pieaugušo ziņā.
Nepieciešams:
- Tostermaize.
- Rabarberi.
- Skābais krējums.
- Cukurs.
- Kanēlis.
Pagatavošana:
Produktu daudzumu izvēlieties pēc vajadzības, rēķinot lielākiem ēdājiem pa divām šķēlēm, mazākiem pa vienai.
Uz ietaukotas plāts liek tostermaizes šķēles.
Rabarberus nomizo, sagriež šķēlītēs. Uz katras maizes rikas liek rabarberu šķēles, virsū ēdamkaroti krējuma – izlīdzina un pārkaisa ar tējkaroti cukura, vēl nedaudz kanēļa un 200 grādos cep, līdz maizīte kraukšķīga.
Variants: Šīs maizītes labi garšos arī tad, ja tostermaizes vietā izmantosiet rupjmaizi!
Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2019. gada 19. maijā.