Nepieciešams:
Dalieties ar savām receptēm!
Gatavojiet kopā ar bērniem, sūtiet savas receptes, mēs tās parādīsim lasītājiem!
Apraksts:
- Nepieciešamās sastāvdaļas
- Gatavošanas apraksts pa soļiem
- Vismaz 3 fotoattēli no gatavošanas gaitas
Lieliskām receptēm balvā Bērnistabas grāmata "365 radošas idejas zinātkāriem bērniem".
Sūtiet uz [email protected].
- 4 āboli
- 3 olas
- 2 glāzes miltu
- 1,5 glāzes cukura
- 200 g sviesta
- pustējkarote cepamā pulvera
Gatavošanas gaita:
- Olu dzeltenumus sakuļ ar pusglāzi cukura un mīkstu sviestu.
- Pievieno miltus, kuros iemaisīts cepamais pulveris.
- Visu samaisa un samīca, līdz mīkla nelīp pie rokām.
- Aptuveni 1/3 mīklas nogriež un ieliek ledusskapī. Ja grib, pat saldētavā – jo vajag, lai tā tiešām ir auksta.
- Atlikušo mīklu vienmērīgi izklāj veidnē ar noņemamām maliņām.
- Mīklai jābūt arī uz malām, ne tikai apakšas. Drusku sabaksta ar dakšiņu, lai cepoties neuzpūšas.
- Pa virsu uzrīvē nomizotus ābolus, kam izņemtas serdes. Mums patīk gabaliņos sagriezti āboli.
- Olu baltumus saputo ar atlikušo glāzi cukura, līdz tie ir stingri.
- Saputoto masu pārlej āboliem.
- Pa virsu uzrīvē auksto mīklu no ledusskapja. Mēs parasti ar pirkstiņiem sadrupinām.
- Cep 200 grādos apmēram 30 minūtes.
Izmēģiniet arī šis receptes!