Ābolu kūka «Sapnis». LSM.lv fotorecepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Vienkāršas sastāvdaļas un lielisks iznākums – izmēginiet šo recepti kopā ar bērniem! Ābolu kūku "Sapnis" gatavoja un citiem iesaka LSM.lv lasītājas Madara un Sendija.

Nepieciešams:

Dalieties ar savām receptēm!

Gatavojiet kopā ar bērniem, sūtiet savas receptes, mēs tās parādīsim lasītājiem!

Apraksts:

  • Nepieciešamās sastāvdaļas
  • Gatavošanas apraksts pa soļiem
  • Vismaz 3 fotoattēli no gatavošanas gaitas

Lieliskām receptēm balvā Bērnistabas grāmata "365 radošas idejas zinātkāriem bērniem".

Sūtiet uz [email protected].

 

 
  • 4 āboli
  • 3 olas
  • 2 glāzes miltu
  • 1,5 glāzes cukura
  • 200 g sviesta
  • pustējkarote cepamā pulvera
 
Gatavošanas gaita:
 
 
  • Olu dzeltenumus sakuļ ar pusglāzi cukura un mīkstu sviestu.
  • Pievieno miltus, kuros iemaisīts cepamais pulveris.
  • Visu samaisa un samīca, līdz mīkla nelīp pie rokām.
  • Aptuveni 1/3 mīklas nogriež un ieliek ledusskapī. Ja grib, pat saldētavā – jo vajag, lai tā tiešām ir auksta.
  • Atlikušo mīklu vienmērīgi izklāj veidnē ar noņemamām maliņām.
  • Mīklai jābūt arī uz malām, ne tikai apakšas. Drusku sabaksta ar dakšiņu, lai cepoties neuzpūšas.
  • Pa virsu uzrīvē nomizotus ābolus, kam izņemtas serdes. Mums patīk gabaliņos sagriezti āboli.
  • Olu baltumus saputo ar atlikušo glāzi cukura, līdz tie ir stingri.
  • Saputoto masu pārlej āboliem.
  • Pa virsu uzrīvē auksto mīklu no ledusskapja. Mēs parasti ar pirkstiņiem sadrupinām. 
  • Cep 200 grādos apmēram 30 minūtes.

 

 
Izmēģiniet arī šis receptes!
 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti