Ralfs gatavo

Zīmju valodā. Ralfs gatavo. Biezpiena sieriņi

Ralfs gatavo

Zīmju valodā. Ralfs gatavo. Pica

Ralfs gatavo. Pica

Saldā ābolu un karameļu pica. Gatavojam kopā ar bērniem!

Piedāvājam saldas picas recepti ar āboliem un karameļu mērci. Izmēģiniet!

Saldā ābolu un karameļu pica

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 250 g 00' tipa miltu
  • 2 tējkarote sausā rauga
  • 165 ml silta ūdens
  • ¼ tējkarote sāls
  • 1 tējkarote medus
  • 1 ēk olīveļļas

Auzu kraukšķiem:

  • 60 g sviesta
  • ½ glāze ātri vārāmo auzu pārslu
  • 4 ēdamkarote kviešu miltu
  • 6 ēdamkarote cukura
  • 2/3 tējkarote malta kanēļa
  • 2 šķipsnas sāls

Āboliem:

  • 6 lieli, stingri āboli
  • ½ citrons
  • 4 tējkarote cukura

Karameļu mērcei:

  • 40 g cukura
  • 20 g sviesta istabas temperatūrā
  • 6 ēk saldā krējuma istabas temperatūrā
  • 1/4 tējkarote sāls

Pagatavošana:

  1. Gatavo picas mīklu. Traukā ielej siltu ūdeni – (165 ml), pievieno raugu (2 tk), sāli (¼ tk), medu (1 tk), olīveļļu (1 ēk) un samaisa. Atstāj uz dažām minūtēm.
  2. Sausā bļodā ieber apmēram trešdaļu no miltu kopējā daudzuma (250 g), pievieno iepriekš sajaukto šķidrumu un samaisa. Tad pakāpeniski pievieno pārējos miltus un, kad mīkla ir gana bieza, izliek to uz galda virsmas, kārtīgi samīca un izveido gludu mīklas bumbu. Liek to bļodā, pārkaisa ar miltiem, pārklāj ar pārtikas plēvi, bļodai pāri pārliek dvielīti un atstāj uz 40 minūtēm uzrūgt (apjomam vajadzētu dubultoties).
  3. Nomizo 6 ābolus, izgriež serdes un tad sagriež plānas šķēlītes. Liek bļodā, pa virsu uzspiež sulu no viena citrona pusītes un pārber ar cukuru (4 tk). Noliek maliņā uz 30 minūtēm.
  4. Bļodā sajauc visas auzu kraukšķu sastāvdaļas (60 gsviesta, ½ gl ātri vārāmo auzu pārslu, 4 ēk kviešu miltu, 6 ēk cukura, 2/3 tk malta kanēļa, 2 šķipsnas sāls) un kārtīgi samaisa. Liek ledusskapī savilkties.
  5. Kad mīkla ir uzrūgusi, izveido vai izrullē no tās apaļu formu (kā picu) un pa virsu izkārto ābolu šķēlītes (kārtojot no centra apļveidā). Pa virsu pārkaisa auzu kraukšķus un liek cepties 220 grādos uz apmēram 20–25 minūtēm.
  6. Pagatavo karameļu mērci – pannā ar augstām malām liek cukuru (40 g) un uz mazas uguns izkausē, tas prasīs apmēram 10 minūtes. Kad cukurs izkusis, pāris minūšu laikā tas iegūs tumšas karameles krāsu, tajā brīdī pannu noņem no uguns. Izkausētajam cukuram pievieno sviestu, kas sadalīts mazākos gabaliņos (20 g) un strauji iemaisa iekšā. Tad pievieno saldo krējumu (6 ēk) un kārtīgi maisa/puto līdz iegūta vienmērīga, krēmīga konsistence. Noslēgumā iemaisa sāli (1/4 tk) un kādas 10 minūtes atdzesē.
  7. Izceptajai picai pāri pārlej karameļu mērci un pasniedz. Labu apetīti!

Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2023. gada 22. oktobrī.

Izmēģiniet arī citas receptes!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti