Ķiploku maize ar sieru
Sastāvdaļas:
- 1–2 bagetes
- 115 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 3 ķiploku galviņas
- ½ glāze pētersīļu (sakapāti)
- 40 g rīvēta parmezāna siera
- 100 g Čedaras siera
- 100 g mocarellas
- sāls
- pipari
- olīveļļa
Pagatavošana:
- Liek sildīties cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
- Ķiploku galviņām (2 gab.) nogriež galus (kur bijusi saknīte).
- Ņem foliju, tai pa virsu liek cepampapīru un vidiņā novieto ķiploka galviņu. Pārkaisa ar sāli un pipariem un pārlej ar olīveļļu. Aizloka foliju ciet un liek cepeškrāsnī uz 15–20 minūtēm.
- Kad ķiploki "izcepušies", ļauj tiem nedaudz atdzist.
- Smalki sakapā pētersīļus (nepieciešama ½ glāze).
- Bļodā ar dakšiņu samaisa sviestu (115 g), parmezānu (40 g) un sakapātos pētersīļus.
- Pievieno sāli, piparus un ar dakšiņu visu kārtīgi saspaida kopā. Iegūto masu sadala divās daļās.
Pirmais variants
- Saspiež svaigu ķiploku (2–3 daiviņas) un pievieno atdalītajai masai.
10. Nepārgriežot maizi līdz galam, bagetē veido vairākus iegriezumus ar 2,5 cm atstarpi.
11. Maizi liek uz folijas, un ar karoti katrā kabatiņā rūpīgi iesmērē sviesta masu.
12. Ietin maizi folijā un cep cepeškrāsnī apmēram uz 10 minūtēm. Tad izņem no krāsns, atloka foliju vaļā un pacep vēl 5 minūtes, līdz bagete kļūst brūna un kraukšķīga.
Otras variants
1. Izspiež no galviņām cepto ķiploku daiviņas un liek klāt otrai atdalītajai sviesta masai (ķiplokam jābūt tik mīkstam, lai var saspiest tādā kā putriņā – to, kas nesaspiežas, vienkārši izlasa ārā).
2 Pārgriež bageti šķērsām uz pusēm. Apsmērē ar sagatavoto sviesta masu.
3. Sarīvē Čedaras sieru (100 g). Uzber uz maizītēm.
4. Pašā virsū vēl uzliek saplūkātu mocarellu (100 g).
Raksta pirmpublikācija 2023. gada 15. maijā.