Olas kartupeļu ligzdiņā
Sastāvdaļas:
- 2 lieli kartupeļi
- 1 vistas ola
- 100 g kūpināts bekons
- 70g cietais siers (rīvēts)
- 12 paipalu olas
- ¼ tk rozmarīns (svaigs vai kaltēts)
- ½ tk sāls
- + pipari
- + zaļumi (dilles / loki / dīgsti)
Pagatavošana:
- Liek sildīties cepeškrāsni uz 180 grādiem.
- Nomizo un uz rupjās rīves sarīvē kartupeļus (2 gab).
- Aplej sarīvētos kartupeļus ar aukstu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm.
- Viegli sakuļ vistas olu (1 gab), pievieno sāli (½ tk ), piparus un rozmarīnu (¼ tk).
- Sarīvē sieru (70 g)
- Kartupeļiem nokāš ūdeni un liek tos uz virtuves dvieļa, lai kārtīgi nospiestu visu lieko šķidrumu.
- Nosusinātos kartupeļus liek bļodā, pievieno olu masu un sieru, un kārtīgi samaisa.
- Sagatavo cepamformas (var izmantot gan keksiņu formas, gan individuālos keramiskos traukus), nedaudz ietaukojot ar eļļu.
- Kartupeļu masu izkārto formiņās – tā, lai maliņas ir mazliet augstākas par vidu, izveidojot tādu kā "ligzdiņu".
- Liek cepeškrāsnī uz 40 minūtēm.
- Sagriež bekonu mazos gabaliņos un apcep.
- Kad kartupeļu masa 40 minūtes ir cepusies, formiņas izņem no krāsns un katrā "ligzdiņā" iesit 3 paipalu oliņas.
- Formiņas liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep apmēram 10 minūtes, līdz oliņas ir sasniegušas vēlamo gatavības pakāpi.
- Beigās pārkaista pāri sakapātus zaļumus un pasniedz. Labu apetīti!