Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Puķkāpostu lēcu zupa

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Puķkāpostu zupa

Ralfs gatavo. Olas kartupeļu ligzdiņā

Olas kartupeļu ligzdiņā. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada un 6 mēnešiem.

Recepte, kura piestāv lieldienām - ar sastāvdaļām, noformējumu. Šis ēdiens noteikti rotās svētku galdu. Izmēģiniet!

Olas kartupeļu ligzdiņā

Sastāvdaļas:

  • 2 lieli kartupeļi
  • 1 vistas ola
  • 100 g kūpināts bekons
  • 70g cietais siers (rīvēts)
  • 12 paipalu olas
  • ¼ tk rozmarīns (svaigs vai kaltēts)
  • ½ tk sāls
  • + pipari
  • + zaļumi (dilles / loki / dīgsti)

Pagatavošana:

  1. Liek sildīties cepeškrāsni uz 180 grādiem.
  2. Nomizo un uz rupjās rīves sarīvē kartupeļus (2 gab).
  3. Aplej sarīvētos kartupeļus ar aukstu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm.
  4. Viegli sakuļ vistas olu (1 gab), pievieno sāli (½ tk ), piparus un rozmarīnu (¼ tk).
  5. Sarīvē sieru (70 g)
  6. Kartupeļiem nokāš ūdeni un liek tos uz virtuves dvieļa, lai kārtīgi nospiestu visu lieko šķidrumu.
  7. Nosusinātos kartupeļus liek bļodā, pievieno olu masu un sieru, un kārtīgi samaisa.
  8. Sagatavo cepamformas (var izmantot gan keksiņu formas, gan individuālos keramiskos traukus), nedaudz ietaukojot ar eļļu.
  9. Kartupeļu masu izkārto formiņās – tā, lai maliņas ir mazliet augstākas par vidu, izveidojot tādu kā "ligzdiņu".
  10.  Liek cepeškrāsnī uz 40 minūtēm.
  11.  Sagriež bekonu mazos gabaliņos un apcep.
  12.  Kad kartupeļu masa 40 minūtes ir cepusies, formiņas izņem no krāsns un katrā "ligzdiņā" iesit 3 paipalu oliņas.
  13.  Formiņas liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep apmēram 10 minūtes, līdz oliņas ir sasniegušas vēlamo gatavības pakāpi.
  14.  Beigās pārkaista pāri sakapātus zaļumus un pasniedz. Labu apetīti!

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti