Zefīra tornīši ar ogām
Sastāvdaļas mīklai:
- 100 g sviests (istabas temperatūrā)
- 1 ola
- 60 g cukurs
- 200 g milti
- ½ tējk. sāls
Sastāvdaļas zefīra masai:
- 80 g ūdens
- 120 g cukurs
- 2 olu baltumi
- + 200 g mellenes dekorēšanai
Pagatavošana:
- Saputo sviestu (100 g) ar cukuru (60 g).
- Turpat klāt pievieno 1 olu un puto līdz viendabīgai masai.
- Lēnām maisot, pakāpeniski iesijā miltus (200 g) un sāli (½ tk).
- Tad no iegūtās masas samīca viendabīgu mīklu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
- Uzsilda cepeškrāsni uz 180 grādiem.
- Sagatavo pannu ar cepampapīru.
- No mīklas saspiež mazus aplīšus, liek uz pannas un cep 10–15 min, līdz cepumu maliņas sāk pavisam viegli apbrūnēt.
- Tālāk gatavo zefīra masu. Sakuļ olu baltumus (2) līdz masa ir tik stingra, ka apgāžot nekrīt ārā no bļodas.
- Katliņā ielej ūdeni (80 g) un pievieno cukuru (120 g).
- Liek uz plīts un vāra līdz sīrupa konsistencei. (Gatavību var pārbaudīt, iepilinot sīrupa pilīti ūdens glāzē – ja pilīte nevis izšķīst, bet sastingst, tad sīrups ir gatavs.)
- Lej sīrupu klāt sakultajiem baltumiem un turpina kult vēl kādas 10 minūtes.