Biezpiena sieriņi
Sastāvdaļas:
- 200 g tumšās šokolādes
- 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
- 400 g pilnpiena biezpiena
- 40 ml saldā krējuma
- 8 ēdamkarotes pūdercukura
- + pildījums pēc izvēles (cidoniju sukādes, kokosriekstu skaidiņas, ogas utt.)
- + silikona formiņas
Pagatavošana:
Dalieties ar savām receptēm!
Gatavojiet kopā ar bērniem, sūtiet savas receptes, mēs tās parādīsim lasītājiem!
Apraksts:
- Nepieciešamās sastāvdaļas
- Gatavošanas apraksts pa soļiem
- Vismaz 3 fotoattēli no gatavošanas gaitas
Lieliskām receptēm balvā Bērnistabas grāmata "365 radošas idejas zinātkāriem bērniem".
Sūtiet uz [email protected].
- Ūdens peldē izkausē šokolādi (200 g) un kokosriekstu eļļu (2 ēdamkarotes).
- Silikona formiņās ieklāj pavisam nedaudz šokolādes pamatā un sānos (var izmantot otiņu). Liek saldētavā uz 15 min., pēc tam šo procesu atkārto vēl vienu reizi.
- Tikmēr jau var sagriezt nelielos gabaliņos sukādes vai sagatavot citu pildījumu.
- Biezpienu (400 g) sablendē ar saldo krējumu (40 ml) un pūdercukuru (8 ēdamkarotes), līdz iegūta viendabīga masa.
- Ja vēlas pievienot kādu pildījumu, tad to šajā brīdī iemaisa biezpiena masā.
- Slikona formiņas izņem no saldētavas un pilda ar biezpiena masu, pašā augšā atstājot nedaudz vietas šokolādes glazūrai. Tad atkal liek saldētavā uz 15 minūtēm.
- Formiņas ņem ārā no saldētavas un biezpienu pārklāj ar izkausēto šokolādi. Liek saldētavā uz 30 minūtēm.
- Tad biezpiena sieriņus uzmanīgi izņem no formiņām. Labu apetīti!