Trīs saldējumu receptes karstam laikam. Gatavojiet kopā ar bērniem!

Saldējums un karstais laiks labi sader kopā. Iesakām trīs vienkāršas receptes – gatavojiet kopā bērniem!

Ja jums mājās ir saldējamā mašīna – lieliski; ja nav, var iztikt ar saldētavu.

Šokolādes un vaniļas saldējums

 

Nepieciešams:

  • 4 banāni,
  • 1 tējkarote kakao,
  • 1 tējkarote vaniļas cukura,
  • 200 ml rīsu–kokosa piena.

Pagatavošana: Sasaldētos banānus sablendē kopā ar kokosa pienu. Vienai daļai pievieno vaniļas cukuru aromātam, otrai daļai vienu tējkaroti kakao.

Liek traukā vienu ēdamkaroti kakao masas, tad vaniļas, tad kakao un beigās saldējumu dekorē ar mandeļu un šokolādes skaidiņām.

Padoms

Kakao vietā droši var izvēlēties karoba pulveri. To iegūst no karoba koka pupiņām, un tam piemīt izteikta riekstainas šokolādes garša. Turklāt karobs ir saldāks par kakao un tā sastāvā nav kofeīna. Tādējādi tā ir lieliska alternatīva mazākajiem ēdājiem!

Plašāk par veselīgiem saldumiem var lasīt Lizetes Pugas grāmatā "Veselīgi našķi bērniem".

 

Augļu saldējums

 

Vispirms veikalos sameklējiet formiņas saldējuma gatavošanai – tās ir noderīgas, jo apakšpusē ir neliels trauciņš, kas kūstošam saldējumam neļauj pilēt. Ja šādu trauciņu nav, varat izlīdzēties ar plastmasas glāzītēm un kociņiem.

Nepieciešams:

  • 500 ml apelsīnu sulas,
  • korote medus,
  • ogas – avenes, mellenes, zemenes, upenes, ķirši vai citas.

Pagatavošana:

Sulai pieliek medu (var cukuru), samaisa. Saldumu liek atkarībā no ogu skābuma – jo skābākas ogas, jo vairāk salduma vajag. Saldējuma trauciņā vai glāzītē liek ogas, pārlej ar sulu, liek saldētavā uz krietnu laiku – 5–6 stundām. Varat šo saldējumu pagatavot vakarā un mieloties nākamajā dienā.

Variants: Saldējumu var gatavot tikai no sulas vai ogu vietā izmantot augļu gabaliņus.

 

Banānu saldējums

 

Uztura treneris Mārtiņš Bidiņš raidījumā "Ģimenes studija" dalās ar interesantām receptēm. Krēmīgs banānu saldējums noteikti garšos bērniem. Šī recepte pa spēkam jebkuram iesācējam – tikai viena sastāvdaļa!

"Runājot par banānu saldējumu, reizēm es domāju – vai var vēl vienkāršāk? Tikai viena sastāvdaļa! Turklāt tas kļūst neticami krēmīgs," atklāj Mārtiņš.

Sastāvdaļas: Saldētas banāna ripiņas (apmēram trīs banāni)

Pagatavošana: Sablendē un gatavs!

Garšas dažādošanai banāniem var pievienot:

  • mandeles vai mandeļu sviestu (sablendētas mandeles līdz sviesta konsistencei),
  • 1/2 tējkarotes kanēļa vai kardamona,
  • nedaudz kāda saldinātāja, piemēram, medu vai kļavu sīrupu,
  • tējkaroti vaniļas ekstrakta,
  • ēdamkaroti kakao pulvera,
  • sauju saldētu zemeņu.

Mārtiņa ieteikumi:

  • Banānu saldē, nomizotu un sagrieztu ripiņās. Sasaldē pa atsevišķām "porcijām", piemēram, divus vai trīs banānus kopā, tie sasals nakts laikā.
  • Labāk izmantot nogatavinātus banānus (uz mizas redzami brūni punkti/plankumi), tie būs saldāki. Bet neizmanto banānus ar pārāk brūnu mizu vai tos, kuriem jau iekšā parādījies brūnums, tā saldējums var iegūt rūgtu piegaršu.
  • Lai iegūtu krēmīgu konsistenci, blenderis vai kombains vairākas reizes būs jāapstādina, ar lāpstiņu vai karoti uz augšu sadzītie banāni "jānoskrāpē" atpakaļ lejā un jāturpina blendēt. Ja banāni sasaluši vienā gabalā, izmanto kombaina pulsēšanas pogu vai blenderi biežāk ieslēdz/izslēdz, lai šis gabals tiktu pie asmeņiem un sadalītos.
  • Ja pagatavo vairāk, nekā plānots apēst, ievieto aukstumizturīgā traukā un uzglabā saldētavā citai reizei.

Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2022. gada 7. augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti