Ābolmaize ar krēmsieru un valriekstiem
Nepieciešams:
Dalieties ar savām receptēm!
Gatavojiet kopā ar bērniem, sūtiet savas receptes, mēs tās parādīsim lasītājiem!
Apraksts:
- Nepieciešamās sastāvdaļas
- Gatavošanas apraksts pa soļiem
- Vismaz 3 fotoattēli no gatavošanas gaitas
Lieliskām receptēm balvā Bērnistabas grāmata "365 radošas idejas zinātkāriem bērniem".
Sūtiet uz [email protected].
Mīklai:
- 3 ļoti gatavi banāni
- 7 ēdamkarotes kausēta sviesta
- 2 olas
- 1/2 glāze cukura
- 1/4 glāzes skāba krējuma
- 1 glāze miltu
- 1 glāze smalkā mušļa ar ogām
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 3 āboli
Vidum:
- paciņa svaigā krēmsiera
- 2 ēdamkarotes medus
Virskārtai:
- Paciņa valriekstu
- 5 ēdamkarotes kausēta sviesta
- 1/4 glāzes cukura
- 1 tējkarote kanēļa
- Saujiņa sagrieztu ābolu
- Nedaudz miltu
Gatavošanas gaita:
- Saspaida banānus, pievieno olas, sviestu un visu samaisa.
- Banānu masai pievieno cukuru, skābo krējumu, miltus, smalko musli, cepamo pulveri, sagrieztus ābolus un samaisa.
- Gatavojam virskārtu – sviestā ieber sauju ābolu, sakapātus valriekstus, kanēli, nedaudz miltu un cukuru. Visu kārtīgi samaisa.
- Gatavojam krēmsiera masu – krēmsieram pievieno medu un kārtīgi samaisa.
- Tālāk visu kārtojam veidnē. Liekam pusi no mīklas. Tad krēmsiera masu un pa virsu atlikušo mīklu. Virsū visam liekam valriekstu/ābolu masu.
- Cep 175 grādos ar ventilatoru aptuveni 50–60 minūtes.