Kesadilja un varavīksnes salāti. Ideja veselīgai maltītei skolēnam līdzņemšanai pusdienu kārbā

Piedāvājam krāsainas, garšīgas un augošam organismam tik nepieciešamu uzturvielu bagātas receptes ikdienas pusdienu kārbām.

Kesadilja un varavīksnes salāti

(recepte 1 porcijai)

Sastāvdaļas:

  • 1 liela pilngraudu tortilja
  • 30 grami čedaras siera
  • 1 lociņu kāts

Salātiem:

  • 50 grami baltu un sarkanu konservēto vai svaigi pagatavotu pupiņu
  • 20 grami sagrieztas dzeltenās paprikas
  • 20 grami sarkanu ķirštomātu
  • 1 sagriezts burkāns

Pagatavošana:

Tortilju pārgriež uz pusēm. Vienu pusi liek uz sakarsētas pannas, pāri liek sarīvētu čedaru un lociņus, pāri visam klāj otru tortiljas pusi. Apcep, kamēr siers iekšpusē ir izkusis. Atdzesē un sagriež tortilju trīs daļās.

Pupiņas iepriekš vai nu pagatavo, vai izber no bundžiņas un kārtīgi noskalo. Liek bļodā, pievieno smalki sagrieztu papriku, tomātus un burkānu. Pārlej ar olīveļļu, garšai var pievienot mazu šķipsniņu sāls un piparu.

Uzkodām:
Sauja vīnogu
200 ml ūdens vai dzēriena bez pievienota cukura

Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2023. gada 8. septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti