Aukstā ogu zupa ar biezpiena krēmu
Nepieciešams:
Ogu zupai:
- 500 g svaigu vai saldētu ogu
- 3 (vai vairāk) ēdamkarotes cukura
Biezpiena krēmam:
- 300 g biezpiena
- 200 ml saldā krējuma
- Ēdamkarote vaniļas cukura
- 2 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana:
Ogas sablendē kopā ar cukuru. Ja ogu masa ir ļoti bieza, var pieliet apelsīnu vai kādu citu sulu. Visieteicamāk lietot saldētas ogas, tad zupa izdosies īpaši auksta. Ja to gatavo no svaigām ogām, sagatavoto zupu liek ledusskapī vai uz brīdi saldētavā, lai tā atdziest.
Putukrējumu sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, iemaisa biezpienu. Ja vēlas ļoti gludu masu, biezpienu var izberzt caur sietu, tad pievienot putukrējumam.
Zemeņu zupu liek porciju traukā, virsū liek karoti biezpiena krēma.