Izmēģiniet arī jūs šo recepti!
Sastāvdaļas:
- Lielās tortiljas.
- 6 ēdamkarotes humusa.
- ½ citrona.
- 1 ēdamkarote kļavu sīrupa vai medus.
- spināti.
- ½ cukini.
- ¼ puķkāposta.
- ½ paprikas.
- 1 kārba turku zirņu (240 g bez šķidruma).
- Konservēta kukurūza.
- Kazas siers (der arī parastais svaigais siers).
Garšvielas:
- Asās paprikas pulveris.
- Saldās paprikas pulveris.
- Vidusjūras garšvielu maisījums.
- Malti melnie pipari.
- Sāls.
Pagatavošana:
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
- Sagatavo dārzeņus – cukini un papriku sagriež mazos kubiņos, puķkāpostu sadala nelielos gabaliņos un samet vienā bļodā.
- Sagrieztajiem dārzeņiem pievieno garšvielas – šķipsnu sāls, piparus un apmēram trešdaļu tējkarotes ar vidusjūras garšvielu maisījumu, un tikpat daudz asās un saldās paprikas pulvera.
- Apslaka ar eļļu un ar rokām kārtīgi samaisa, lai garšvielas un eļļa vienmērīgi pārklātu visus dārzeņus.
- Liek uz cepamās pannas un cep apmēram 10 minūtes; kad gatavi, ļauj mazliet atdzesēties.
- Pagatavo mērci – traukā liek humusu, citrona sulu, kļavu sīrupu, šķipsniņu asās paprikas, maltus melnos piparus un samaisa. Pagaršo – ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.
- Turku zirņiem nokāš lieko šķidrumu, noskalo ar aukstu ūdeni un nosusina.
- Uzsilda pannu, izsmērē ar nelielu daudzumu eļļas un uz lēnas uguns zirņus apcep – kopumā apmēram 10 minūtes, bet vidus posmā pievieno garšvielas – ½ tējkaroti asās paprikas, ½ tējkaroti saldās paprikas un šķipsnu sāls.
- Veido tīteni – ņem tortilju un tās vidū uzsmērē humusa mērcīti (no malām visapkārt atstājot brīvu vietu), tai pa virsu izkārto spinātus, pēc tam – ceptos dārzeņus, kukurūzu un turku zirņus. Beigās vēl uzliek dažas piciņas siera .
- Aizloka abus galus un sarullē.
- Liek vai nu uz pannas un apcep no abām pusēm, kamēr tortilja iekrāsojas brūna, vai arī liek sviestmaižu tosterī, tādējādi apcepot uzreiz no abām pusēm. Labu apetīti!
Raksta pirmpublikācija Lsm.lv 2021. gada 7. novembrī.