Uzskata, ka rabarberus var droši ēst līdz Jāņiem, tad nu varat vārīt sezonas pēdējās rabarberu klimpas – Jāņu klimpas.
Nepieciešams:
- Rabarberi
- Cukurs
- Milti
- Olas
- Sāls
Pagatavošana:
Produktu daudzums te nav dots, to izvēlieties pēc ēdāju skaita un vēlmes – biezākas Jāņu klimpas gribat vai tādu plānāku ēdienu.
Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, vāra ūdenī, līdz gatavi, tad pieliek cukuru – cik nu salda zupa patīk.
Olas sakuļ, pieliek sāli, cukuru, pakāpeniski liek klāt miltus un ūdeni, lai sanāk pabieza mīkla (biezāka par skābo krējumu), aromātam var pievienot vaniļas cukuru.
Kad rabarberi gatavi, nogriež mazāku uguni un karstajā virumā ar karoti liek mīklas pikučus, pavāra, kad klimpas uzpeld – Jāņu klimpas gatavas.
Jāņu klimpas ēd gan karstas, gan aukstas. Karstā dienā labāk aukstas.
Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2019. gada 24. jūlijā.