Jāņu klimpas. Gatavojam kopā ar bērniem!

Svētkiem ir savi tradicionālie ēdieni. Jāņi parasti asociējas ar Jāņu sieru, mēs iesakām Jāņu klimpas.

Uzskata, ka rabarberus var droši ēst līdz Jāņiem, tad nu varat vārīt sezonas pēdējās rabarberu klimpas – Jāņu klimpas.

Nepieciešams:

  • Rabarberi
  • Cukurs
  • Milti
  • Olas
  • Sāls

Pagatavošana:

Produktu daudzums te nav dots, to izvēlieties pēc ēdāju skaita un vēlmes – biezākas Jāņu klimpas gribat vai tādu plānāku ēdienu.

Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, vāra ūdenī, līdz gatavi, tad pieliek cukuru – cik nu salda zupa patīk.

Olas sakuļ, pieliek sāli, cukuru, pakāpeniski liek klāt miltus un ūdeni, lai sanāk pabieza mīkla (biezāka par skābo krējumu), aromātam var pievienot vaniļas cukuru.

Kad rabarberi gatavi, nogriež mazāku uguni un karstajā virumā ar karoti liek mīklas pikučus, pavāra, kad klimpas uzpeld – Jāņu klimpas gatavas.

Jāņu klimpas ēd gan karstas, gan aukstas. Karstā dienā labāk aukstas.

Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2019. gada 24. jūlijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti