Ralfs gatavo

Zemeņu kēksiņi

Ralfs gatavo

"Ralfs gatavo"

Ralfs gatavo. Kukurūzas putraimu kūka

Kukurūzas putraimu un mandeļu kūka ar avenēm. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada un 3 mēnešiem.

Mazie pavāri gatavo ļoti gardu kūku. Izmēģiniet arī jūs!

Kukurūzas putraimu kūka ar avenēm

Sastāvdaļas:

  • 150 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 180 g pūdercukura
  • 3 olas
  • 200 g mandeļu
  • 100 g kukurūzas putraimu
  • 200 g svaigu aveņu (der arī saldētas)
  • 1½ tk cepamā pulvera
  • 20 g mandeļu skaidiņu
  • pūdercukurs pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Liek sildīties cepeškrāsni uz 180 grādiem.
  2. Sagatavo mazo kūkas formu (23 cm diametrā) – apakšā nostiprina cepampapīru un maliņas nedaudz ietauko ar eļļu.
  3. Ņem mikseri, saputo sviestu (150 g) ar pūdercukuru (180 g) līdz gaišai un gaisīgai masai.
  4. Pa vienai pievieno olas (3) un arī puto līdz viendabīgai, gaisīgai masai.
  5. Sablenderē mandeles (200 g) līdz miltu konsistencei (nedrīkst blenderēt pārāk ilgi, jo tad izdalās tauki un masa kļūst ķepīga).
  6. Citā bļodā sajauc kopā sablenderētās mandeles, kukurūzas putraimus (100 g) un cepamo pulveri (1½ tk).
  7. Sauso masu ar karoti viegli iecilā iepriekš saputotajā masā.
  8. Liek klāt avenes (200 g) – viegli iecilājot, lai pilnībā neizšķīst.
  9. Masu liek kūkas formā, ar karoti izlīdzina virskārtu un pāri pārkaisa mandeļu skaidiņas (20 g).
  10. Cep kūku 50–60 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna. Pirms izņemšanas formu pakrata, ja vidiņš vēl kustas, tad turpina cept (ja nepieciešams papildlaiks, formai pāri var pārklāt foliju, lai virskārta neapdeg).
  11. Kad kūka gatava, izņem to no krāsns un ļauj lēni atdzist formā. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Labu apetīti!

 

 

Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2022. gada 7. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti