Kukurūzas putraimu kūka ar avenēm
Sastāvdaļas:
- 150 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 180 g pūdercukura
- 3 olas
- 200 g mandeļu
- 100 g kukurūzas putraimu
- 200 g svaigu aveņu (der arī saldētas)
- 1½ tk cepamā pulvera
- 20 g mandeļu skaidiņu
- pūdercukurs pasniegšanai
Pagatavošana:
- Liek sildīties cepeškrāsni uz 180 grādiem.
- Sagatavo mazo kūkas formu (23 cm diametrā) – apakšā nostiprina cepampapīru un maliņas nedaudz ietauko ar eļļu.
- Ņem mikseri, saputo sviestu (150 g) ar pūdercukuru (180 g) līdz gaišai un gaisīgai masai.
- Pa vienai pievieno olas (3) un arī puto līdz viendabīgai, gaisīgai masai.
- Sablenderē mandeles (200 g) līdz miltu konsistencei (nedrīkst blenderēt pārāk ilgi, jo tad izdalās tauki un masa kļūst ķepīga).
- Citā bļodā sajauc kopā sablenderētās mandeles, kukurūzas putraimus (100 g) un cepamo pulveri (1½ tk).
- Sauso masu ar karoti viegli iecilā iepriekš saputotajā masā.
- Liek klāt avenes (200 g) – viegli iecilājot, lai pilnībā neizšķīst.
- Masu liek kūkas formā, ar karoti izlīdzina virskārtu un pāri pārkaisa mandeļu skaidiņas (20 g).
- Cep kūku 50–60 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna. Pirms izņemšanas formu pakrata, ja vidiņš vēl kustas, tad turpina cept (ja nepieciešams papildlaiks, formai pāri var pārklāt foliju, lai virskārta neapdeg).
- Kad kūka gatava, izņem to no krāsns un ļauj lēni atdzist formā. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Labu apetīti!
Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2022. gada 7. maijā.