Kartupeļi «ar odziņu». Trīs lieliskas receptes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada un 5 mēnešiem.

Piedāvājam vienkārši pagatavojamas kartupeļu receptes. Rezultāts būs izcils!

Kartupeļu sacepums ar saldo krējumu

Nepieciešams:

  • 700 g kartupeļu,
  • 200 ml saldā krējuma,
  • sāls,
  • muskatrieksts,
  • eļļa.

Pagatavošana:

Cepamtrauku iesmērē ar eļļu.

Kartupeļus mizo, sagriež plānās šķēlītēs. Šķēlītes liek kārtām (vienu uz otras kā zivs zvīņas) cepamtraukā, pārkaisa ar sāli un rīvētu muskatriekstu, pārlej ar saldo krējumu.

Sacepumu liek cepties 200 grādos 30–35 minūtes.

Pasniedz ar svaigiem salātiem vai marinētiem gurķiem.

Variants: Sacepumu cep porcijās – mazos cepamtraukos vai bļodiņās.

Cepti sagriezti kartupeļi

 

Kartupeļus kārtīgi nomizo, ieliek ēdamkarotē, ar nazi iegriež, līdz nazis atduras pret karoti – tā kartupeli nepārgriezīs pušu, jo nepieciešams, lai šķēlītes apakšā turētos kopā.

Kartupeļus pārsmērē ar kausētu sviestu vai eļļu, cep 180–190 grādos apmēram pusstundu – līdz kartupeļi mīksti; pārkaisa ar sāli.

 

Krāsnī cepti kartupeļi "ar odziņu" (Ilzes Klaperes recepte)

Kartupeļi ir lieliski un visiem pieejami dārzeņi – un šī recepte ir vienkārša, garšīga un tomēr "ar odziņu".

Sastāvdaļas:

  • 600 g kartupeļu,
  • sāls,
  • 1 ēdamkarote sezama sēklu,
  • 1 ēdamkarote kaltēta rozmarīna,
  • 1 ēdamkarote ķimeņu,
  • 1 ēdamkarote saulespuķu eļļas, rafinētas (der arī cita cepšanai paredzēta).

Pagatavošana: Kartupeļus rūpīgi nomazgā un pārgriež gareniski uz pusēm, nemizo – miza ir veselīga! Apkaisa ar sāli. Trīs lēzenos šķīvjos ieber katrā savu garšvielu. Kartupeļu griezto pusi iemērc sēklās/garšaugos un liek uz cepešplāts (uz cepampapīra) ar apgaršvieloto pusi uz leju. Kartupeļu "muguriņas" nopindzelē ar eļļu, var vēl pārkaisīt sāli.

Cep 225°C sakarsētā cepeškrāsnī 20–25 minūtes (atkarīgs no kartupeļu lieluma).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti