Vafeles ar riekstu krēmu un ogām
Sastāvdaļas:
- 1 glāze miltu
- puse ēdamkarotes cukura
- 30 g sviesta
- pusglāze skābā krējuma
- pusglāze piena
- 2 olas
- pustējkarote cepamā pulvera
- ceturtdaļtējkarote sāls
- ceturtdaļtējkarote sodas
- + ogas un riekstu krēms pasniegšanai
Pagatavošana:
- Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas – miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli un sodu.
- Izkausē sviestu un ļauj tam nedaudz atdzist.
- Sakuļ olas.
- Olām pievieno pienu, skābo krējumu, izkausēto sviestu un samaisa.
- Sausajām sastāvdaļām pievieno šķidro masu un kārtīgi sajauc kopā.
- Ja grib, lai vafeles sanāk kraukšķīgākas, mīklu ieliek ledusskapī un ļauj kārtīgi atdzist.
- Ar otiņu viegli izsmērē vafeļu pannu ar eļļu un cep vafeles.
- Kamēr vēl siltas, pārsmērē ar riekstu krēmu un dekorē ar ogām. Labu apetīti!
Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2022. gada 29. oktobrī.