Arbūzu un meloņu sorbeti. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada un 1 mēneša.

Veselīgi un gardi. Izmēģiniet divas sorbetu receptes!

Arbūzu sorbets

 

Sastāvdaļas:

  • 300 g arbūza (bez mizas)
  • 1 ēk cukura
  • 2 ēk citrona sulas

Pagatavošana:

1) Arbūzu (300 g) sagriež nelielos kubiņos un izlasa visas sēkliņas.

2) Liek saldētavā uz pusotru stundu.

3) Izņem kubiņus no saldētavas, liek blendera krūzē, pievieno vienu ēdamkaroti cukuru un divas ēdamkarotes citrona sulas, visu sablenderē viendabīgā masā.

4) Pilda masu saldējuma formiņās un liek saldētavā – apmēram uz 6 stundām. Pēc tam ņem ārā un pasniedz. Labu apetīti!

 

Meloņu sorbets

 

Sastāvdaļas:

  • 230 g melones (bez mizas)
  • 60 ml ūdens
  • 3 ēk cukura
  • 3 ēk citrona sulas

Pagatavošana:

1) Meloni (230 g) sagriež nelielos kubiņos.

2) Liek saldētavā uz divām stundām.

3) Izņem kubiņus no saldētavas un samet blendera krūzē.

4) Uzsilda ūdeni (60 ml) un izkausē tajā trīs  ēdamkarotes cukura. Atdzesē!

5) Atdzesēto cukura sīrupu lej klāt meloņu kubiņiem, pievieno citrona sulu (3 ēdamkarotes) un visu sablenderē viendabīgā masā.

6) Pilda saldējuma formiņās un liek saldētavā – apmēram uz 6 stundām. Pēc tam ņem ārā un pasniedz. Labu apetīti!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti