Arbūzu sorbets
Sastāvdaļas:
- 300 g arbūza (bez mizas)
- 1 ēk cukura
- 2 ēk citrona sulas
Pagatavošana:
1) Arbūzu (300 g) sagriež nelielos kubiņos un izlasa visas sēkliņas.
2) Liek saldētavā uz pusotru stundu.
3) Izņem kubiņus no saldētavas, liek blendera krūzē, pievieno vienu ēdamkaroti cukuru un divas ēdamkarotes citrona sulas, visu sablenderē viendabīgā masā.
4) Pilda masu saldējuma formiņās un liek saldētavā – apmēram uz 6 stundām. Pēc tam ņem ārā un pasniedz. Labu apetīti!
Meloņu sorbets
Sastāvdaļas:
- 230 g melones (bez mizas)
- 60 ml ūdens
- 3 ēk cukura
- 3 ēk citrona sulas
Pagatavošana:
1) Meloni (230 g) sagriež nelielos kubiņos.
2) Liek saldētavā uz divām stundām.
3) Izņem kubiņus no saldētavas un samet blendera krūzē.
4) Uzsilda ūdeni (60 ml) un izkausē tajā trīs ēdamkarotes cukura. Atdzesē!
5) Atdzesēto cukura sīrupu lej klāt meloņu kubiņiem, pievieno citrona sulu (3 ēdamkarotes) un visu sablenderē viendabīgā masā.
6) Pilda saldējuma formiņās un liek saldētavā – apmēram uz 6 stundām. Pēc tam ņem ārā un pasniedz. Labu apetīti!