Viens no bērnu mīļākajiem brokstu ēdieniem ir pankūkas. Klasiskajā pankūku recpetē ir kviešu milti, olas, cukurs, sāls, piens. Lai padarītu pankūkas veselīgākas un interesantākas, recepte tika pamainīta. Kviešu miltu vietā izmantoti ir auzu milti, kas ir šķiedrvielām bagātāki. Cukura un olu vietā tika pievienots banāns, kas dos pankūkām saldumu. Lai pankūkām būtu šokolādes garša un krāsa, to mīklā tika pievienots kakao. Kakao ir lielisks šķiedrvielu, vitamīnu un būtisku minerālu – kā magnijs, varš, kālijs un dzelzs – avots.
Izdrukājamas darba lapas mazajiem:
Šokolādes pankūkas
Sastāvdaļas (2 porcijām):
- 1 banāns
- 125 g pilngraudu kviešu miltu
- 2–3 tējkarotes cepamā pulvera
- ½–1 ēdamkarote kakao pulvera
- 250 ml piena
- Olīveļļa cepšanai
- Svaigi augļi, ogas (pēc izvēles)
- Pasniegšanai var izmantot arī grieķu jogurtu, zemesrieskstu sviestu, blendētas ogas.
Pagatavošana:
1. Visas pankūkām paredzētās sastāvdaļas sajauc kopā (to var darīt arī virtuves kombainā).
2. Pannā uzkarsē nedaudz olīveļļas.
3. Izmanto mērces/zupas karoti, lai pagatavotu vienāda izmēra pankūkas.
4. Pannā ielej vienu mērces karoti mīklas. Ja uz pannas ir pietiekami vietas, var cept 2 vai 3 pankūkas vienlaikus.
5. Kad gatavo pankūku noņem no pannas, ielej nākamo karoti mīklas.
6. Ja nepieciešams, nomizo un/vai sasmalcina augļus/ogas.
7. Šokolādes pankūkas pasniedz ar svaigiem augļiem/ogām, pēc pašu vēlmēm var pārliet ar jogurtu, zemesriekstu sviestu vai ogu mērci.
Bērnistabā piejamas izdrukājamas darba lapas un virtuāli krāsojami zīmējumi par veselīgu uzturu raidījumā "Cukuriņš un Feja".