Nepieciešams:
- Sula pēc izvēles.
- Trauciņi (ir īpaši saldējuma trauciņi sulas saldēšanai, lieliski noderēs arī vienreizlietojamās glāzītes).
- Saldējuma kociņi.
Pagatavošana:
Trauciņus saliek uz paplātes (iepriekš pārliecinās, vai paplāti var ielikt ledusskapī). Katrā trauciņā ielej sulu. Paplāti liek ledusskapī, lai sula sasalst.
Ja izmantojat vienreizlietojamās glāzītes, tad pēc stundas pārbauda – ja sula jau nedaudz sastingusi, katrā trauciņā ieliek pa saldējuma kociņam.
Var katram trauciņam uzlikt pārtikas plēvi un kociņu caurdurt plēvei, tad tas stingri turēsies trauciņa centrā.
Kad saldējums sasalis, to izņem no trauciņa.
Variants: izmanto ogas vai augļus (tos sagriež gabaliņos), ogas vai sagrieztos augļus ieliek nedaudz katrā trauciņā, pārlej ar sulu. Sanāks sulas saldējums ar augļu gabaliņiem. Ja augļi skābāki, iespējams, sulai jāpieliek medus vai cukurs.
Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2020. gada 22. augustā.