Rudzu miltu kēksiņi ar šokolādi
Sastāvdaļas:
- 100 g tumšās šokolādes
- 3 olas
- 240 ml bezpiedevu jogurta
- 160 ml medus vai kļavu sīrupa
- 160 ml olīveļļas
- 6 ēk kakao pulvera (bez cukura)
- 150 g pilngraudu rudzu miltu
- 125 g kviešu miltu
- 2 tk cepamā pulvera
- 1 tk sodas
- ½ tk sāls
Pagatavošana:
- Liek sildīties krāsni uz 200 grādiem. Sagatavo mazās kēksiņu formas.
- Šokolādi (100 g) ar nazi sasmalcina gabaliņos.
- Lielā bļodā viegli saputo 3 olas.
- Maisot masu, pakāpeniski pievieno bezpiedevu jogurtu (240 ml), medu (160 ml), olīveļļu (160 ml) un kakao (6 ēk).
- Pēc tam pievieno rudzu miltus (150 g), kviešu miltus (125 g), cepamo pulveri (2 tk), sodu (1 tk), sāli (½ tk) un šokolādes gabaliņus (100 g). Visu viegli iecilā, līdz iegūta viendabīga masa.
- Masu liek sagatavotajās formiņās un cep apmēram 18 minūtes.
- Ēd vienus pašus vai pasniedz ar plombīra saldējumu. Labu apetīti!