SMAIDĪGIE CEPUMI
Sastāvdaļas:
- 100 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 1 ola
- 60 g pūdercukura
- 250 g miltu
- ½ tējk. sāls
- 100 ml džema
Pagatavošana:
- Saputo sviestu (100 g) ar pūdercukuru (60 g), līdz tas kļūst gaišs un gaisīgs.
- Turpat klāt pievieno vienu olu un puto līdz viendabīgai masai.
- Lēnām maisot, pakāpeniski iesijā miltus (250 g) un sāli (1/2 tk).
- Tad no iegūtās masas samīca viendabīgu mīklu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 160 grādiem.
- Izrullē mīklu apmēram 5–7 mm biezumā. Ar apļa formiņu vai glāzi izspiež aplīšus.
- Pusē no aplīšiem izveido iegriezumus – sejiņas, sirsniņas, zvaigznītes u.tml. (te rakstu veidošanai var noderēt gan mazas piparkūku formiņas, gan kokteiļu salmiņi).
- Uz pirmās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, liek tikai veselos aplīšus. Cep 15–20 minūtes, līdz maliņas sāk viegli apbrūnēt. (Uzmanies, nepārcep – cepumiem jābūt gaišiem!)
- Uz otrās pannas liek cepumus ar iegriezumiem un cep 10–15 minūtes, līdz maliņas sāk viegli apbrūnēt.
10. Cepumus atdzesē. Uz veselā apļa liek 1/2 tējkaroti ar džemu, un tad pa virsu uzmanīgi, nespiežot, liek cepumu ar izgriezumu. Pāri pārber pūdercukuru un cepumi gatavi! Labu apetīti!
Raksta pirmpublikācija 2022. gada 29. maijā.