Kopā ar bērniem jau esam aicinājuši gatavot gardo ābolu biezeni ar iebiezināto pienu, ābolmaizi ar olu krēmu vai pufīgās ābolu pankūkas ar kanēli. Šodien ābolkūka ar drumstalām.
Nepieciešams:
Mīklai:
- 200 g sviesta,
- 300 g miltu,
- 100 g cukura,
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura,
- 1 olas dzeltenums,
- šķipsniņa sāls
Pildījumam:
- 3 lieli āboli,
- 3 ēdamkarotes cukura,
- kanēlis.
Pagatavošana:
Aukstu sviestu sagriež gabalos, pieliek sāli, cukuru, vaniļas cukuru, miltus, visu saberž drumstalās, tad pieliek olas dzeltenumu, samīca mīklu. Gatavo mīklu sadala – vienu trešdaļu ieliek saldētavā.
Ābolus mizo un sagriež šķēlēs. Labāk izvēlēties skābāku šķirņu ābolus.
Lielāko mīklas gabalu izrullē, liek cepamtraukā vai formā ar maliņām. Mīklu ieliek traukā un izveido maliņas, sadursta ar dakšiņu, virsū kārto ābolus. Uz āboliem ber cukuru un kanēli.
No saldētavas izņem sastingušo mīklu un uz rupjās dārzeņu rīves sarīvē skaidiņās, pārkaisa pāri āboliem.
Cep 190 grādos apmēram 25 minūtes – kamēr virsiņa brūna.