Ābolmaize ar olu krēmu. Var pagatavot arī bērni!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem un 1 mēneša.

Pirmie pašmāju āboli jau gatavi. Laiks ķerties pie ābolmaizes!

Nepieciešams:

500 g kārtainās mīklas
4 - 5 lieli āboli
3 olas
200 ml 10% krējuma
150 g cukura
Kanēlis

Pagatavošana: Kārtaino mīklu izrullē, izklāj ietaukotā veidnē ar paaugstām malām tā, lai mīkla veidotu malas - iznāktu "trauciņš", kur ielikt ābolus un olu krēmu. Mīklu sadursta ar dakšiņu. Varat izmantot saldētās mīklas plāksnes, tad rūpīgi saspiediet tās kopā, lai mīklā neveidojas plaisas.

Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež šķēlītēs. Ābolu šķēlītes vienu blakus otrai kārto uz mīklas.

Olas sakuļ ar cukuru, pieliek krējumu. Sagatavoto masu pārlej āboliem, pārkaisa ar kanēli. Ābolmaizi cep 210 grādos apmēram 25 minūtes.

Visgaršīgāk to ēst siltu!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti