Nepieciešams:
500 g kārtainās mīklas
4 - 5 lieli āboli
3 olas
200 ml 10% krējuma
150 g cukura
Kanēlis
Pagatavošana: Kārtaino mīklu izrullē, izklāj ietaukotā veidnē ar paaugstām malām tā, lai mīkla veidotu malas - iznāktu "trauciņš", kur ielikt ābolus un olu krēmu. Mīklu sadursta ar dakšiņu. Varat izmantot saldētās mīklas plāksnes, tad rūpīgi saspiediet tās kopā, lai mīklā neveidojas plaisas.
Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež šķēlītēs. Ābolu šķēlītes vienu blakus otrai kārto uz mīklas.
Olas sakuļ ar cukuru, pieliek krējumu. Sagatavoto masu pārlej āboliem, pārkaisa ar kanēli. Ābolmaizi cep 210 grādos apmēram 25 minūtes.
Visgaršīgāk to ēst siltu!