Nepieciešams:
3 kg ābolu,
1 kārbiņa iebiezinātā piena ar cukuru,
200 g cukura (lieliski derēs farīna cukurs).
Pagatavošana:
Ābolus mizo, izgriež serdes, sagriež gabalos, liek katlā, pielej pusglāzi ūdens un uz mazas liesmas vāra mīkstus. Neaizmirstiet ābolus pieskatīt – laiku pa laikam tie jāapmaisa, jo var piecepties pie katla dibena.
Kad āboli gatavi, tos sablendē viendabīgus. Lai izvairītos no maziem ābolu gabaliņiem, var biezeni izberzt caur sietu.
Āboliem pieliek kondensēto pienu, tad liek klāt cukuru. To lieciet pēc garšas. Labākas garšas un krāsas dēļ iesaka lietot farīna cukuru, bet lieliski derēs arī baltais cukurs.
Biezeni uzvāra un pilda burciņās, uzglabā vēsumā.
Ja vēlaties biezeni uzglabāt ilgāk un nav pagraba, tad burkas ar biezeni derētu vēl pasterizēt – 0,5 litru burku 25 minūtes.
Biezenis labi garšos pie brokastu putras vai pankūkām.