Apgāztā ābolu kūka. To var pagatavot pat bērns

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem un 5 mēnešiem.

Svētku dienai svētku kūka!

Šo kūku varat gatavot ar āboliem, rabarberiem, saldētām vai svaigām ogām, konservētiem augļiem un ogām.

Nepieciešams:

  • 7 olas,
  • 7 ēdamkarotes cukura,
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura,
  • 8 ēdamkarotes miltu (ieteicams izmantot pašbriestošos konditorejas miltus),
  • 4 lieli āboli.

Pagatavošana:

Apgāzto ābolkūku var gatavot cepamtraukā vai kēksa formā. Trauku, kurā ceps kūku, izklāj ar cepampapīru, tad izliek ar mizotiem, šķēlēs sagrieztiem āboliem.

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumus puto, tad pakāpeniski pieliek cukuru un vaniļas cukuru, puto, līdz izveidojas stingras putas.

Dzeltenumus samaisa, pakāpeniski pieliek miltus, pielej 3 ēdamkarotes ūdens, samaisa. Olu baltumus iecilā sagatavotajā mīklā, pārlej pāri āboliem, nolīdzina.

Kūku cep 190 grādos apmēram 40 minūtes. Gatavību pārbauda ar irbulīti – iedur kūkā, ja irbulītis ir sauss, kūka gatava.

Ja izmantosiet kēksa formu un kūka būs biezāka, cepšanai būs nepieciešams ilgāks laiks.

Gatavu kūku atdzesē, tad izgāž no formas ar āboliem uz augšu. Ja vēlas, var pārkaisīt ar cukuru un kanēli vai rotāt ar putukrējumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti