Izmēģiniet arī pagatavot ābolu uzputeni, ābolu konfektes, ābolkūku ar vaniļas drumstalām, pufīgās pankūkas ar āboliem, ābolkūku ar olu krēmu, apgāzto ābolkūku vai ābolu biezeni ar iebiezināto pienu.
Pirms darba sākuma sadaliet pienākumus – būs jāsagatavo cepeškrāsns, cepamtrauks, drumstalas, jāmizo un jāsagriež āboli.
Nepieciešams:
- Seši lieli saldskābi āboli.
- 250 g miltu.
- 125 g sviesta.
- 100 g cukura.
- Tējkarote kanēļa.
Pagatavošana:
Ābolus mizo, izgriež serdes, sagriež gabalos. Ābolus izliek cepamtraukā apmēram piecu centimetru biezumā.
Miltus sajauc ar cukuru un kanēli, tajā ieliek sviestu un saberž drumstalās. Drumstalas pārkaisa pāri āboliem.
Cep 190 grādos apmēram 30 minūtes.
Gardi arī ar pienu, saldējumu, putukrējumu, vaniļas mērci.
Var gatavot arī porciju cepamtraukos vai krūzītēs.