Cepumu mājiņas ar biezpiena pildījumu ir liekamas bērnības garšu kategorijā, jo tā ir plaši pazīstama, bērnu iecienīta recepte. Mājiņu pagatavošana bērniem sagādās prieku.
Nepieciešams:
- 400 g cepumu (svarīgi, lai cepumi būtu kantainas formas),
- 200 ml saldā krējuma,
- 150 g marmelādes,
- 500 g biezpiena,
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura,
- 3 ēdamkarotes cukura.
Pagatavošana:
Biezpienu izberž caur sietu vai saberž ar karoti. Biezpienam pieliek gabaliņos sagrieztas želejas konfektes.
Cukuru un vaniļas cukuru pieliek saldajam krējumam, saputo. Putoto krējumu pieliek biezpienam, samaisa.
Uz cepuma liek biezpiena kaudzīti, abās malās liek pa cepumam, lai veidotos mājiņa.
Cepumu mājiņas vislabāk sagatavot iepriekšējā dienā, lai konfektes paspētu nedaudz izkust, garšas sadraudzētos.
Biezpienam var pielikt žāvētus vai svaigus augļus, riekstus, saldā krējuma vietā var izmantot skābo. Cukura daudzumu izvēlas pēc garšas, ņemot vērā cepumu saldumu.