Ābolu konfektes
Nepieciešams: Ābols, šokolāde, rieksti, sēklas.
Darba gaita: Sagriež ābolu plānās šķēlēs. Ar formiņu no ābola izspiež puķītes.
Var spiest puķītes, aplīšus mēnestiņus. Šim procesam ļoti labi noder piparkūku formas. Pēc tam katrā ābola formiņā iedur, piemēram, zobu bakstāmo.
Atliek ķerties klāt uzkarsētai šokolādei. Lai šokolāde nepiedegtu, trauku ar šokolādi liek karsta ūdens peldē un izkausē.Pēc tam puķīti ar šokolādi var apviļāt drupinātos riekstos, sēklās, cukurā, magonēs. Principā visā, kas garšo.
Bērniem šis ļoti garšo!
Recepti rādīja Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma audzēknis Nils Gricmanis.
Ābols ir ļoti vērtīgs ar dažādām uzturvielām, tāpēc šo augli būtu ieteicams iekļaut savā ikdienas uzturā. Diētas ārsts Atis Tupiņš min parunu - "Ēd ābolu katru dienu, un tev ārstu nevajadzēs nevienu." Tiešām pieredze dažādām tautām ir pierādījusi, ka ābolu ēšana pasargā no dažādām slimībām, un vēlāk arī pētījumi to ir apstiprinājuši.
Reizēm cilvēkus satrauc, ka no āboliem uzpūšas vēders. Tam ir pavisam vienkāršs risinājums. Atis Tupiņš iesaka ābolus mizot, jo šķiedrvielas, kas var radīt uzpūšanos, vairāk koncentrētas miziņā. Tomēr visgudrākais ir organismu pieradināt pie āboliem, regulāri tos lietojot uzturā, jo miziņas satur ļoti vērtīgas vielas. Pret uzpūšanos der padzert ķimeņu tēju.
Atis Tupiņš skaidro: "Paies nedēļa, divas, un uzpūšanās ies mazumā un beigsies. Mūsu zarnu trakta mikroflora adaptēsies pie šīm specifiskajām šķiedrvielām.