Bērniem patiks sakult olas ar vaniļas cukuru un sajaukt receptē minētās sausās sastāvdaļas. Pieaugušiem lai paliek plīts temperatūras regulēšana un rauša pārbaudīšana cepšanas laikā.
Nepieciešams:
- 2 glāzes miltu,
- 3 olas,
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura,
- 1 glāze ievārījuma,
- 1 glāze skāba krējuma,
- 1 tējkarote sodas,
- 1 tējkarote cepampulvera,
- šķipsniņa sāls.
Pagatavošana
Olas sakuļ, pieliek vaniļas cukuru un krējumu. Cepampulveri, sāli un sodu sajauc ar miltiem un iejauc sagatavotajā maisījumā. Sagatavoto mīklu lej formā.
Ievārījumu pa karotei liek mīklā un nedaudz iemaisa, bet ne tā, lai mīkla sajauktos ar ievārījumu pilnībā. Ja izvēlētais ievārījums nav īpaši salds, tad pie mīklas pieliek pāris karotes cukura.
Rausi cep 190 grādos 25–30 minūtes, gatavību pārbauda ar kociņu.
Raksta pimpublikācija LSM.lv 2019. gada 27. janvārī.