Kakao ķīselis ar pienu. Ierādi bērnam latviešu klasiskos desertus!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem un 9 mēnešiem.

Mācību iestādēs novēro, ka bērni nepazīst mūsu saldo ēdienu klasiku – uzputeni, peldošās salas, biezpiena sacepumu un citus. Tāpēc ieviešam rubriku “Ierādi bērnam latviešu klasiskos desertus!”

Katru nedēļas nogali piedāvāsim vienu recepti, iesakot to izmēģināt kopā ar bērniem.
 

Kā izskatās Tava bērnības saldākā atmiņa? Parādi mums sava mīļākā saldā ēdiena recepti un bildes! Sūti uz [email protected].

Mūsu aicinājumam dalīties ar tradicionālo saldo ēdienu receptēm atsaucās Laila Rudzone. Piedāvājam viņas atsūtīto kakao ķīseļa recepti.

Kakao ķīselis ar pienu

Nepieciešams:

500 ml piena.
4 ēdamkarotes kakao.
5 ēdamkarotes cukura (vai vairāk, ja vēlas saldāku).
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes.

Pagatavošana:

Katlā ielej 400 ml  piena, pieber cukuru, uzvāra.

Kakao sajauc ar atlikušo pienu, lai nav kunkuļu. Tad ielej siltajā pienā un uzvāra. Pēc tam pievieno ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti.

Pagaida, kamēr uzmet burbuli, un ķīselis gatavs. Lej traukā atdzist.  Atdzisušu pasniedz ar pienu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti