Klasiskie latviešu deserti
Rubrikā “Ierādi bērnam latviešu klasiskos desertus!” katru nedēļas nogali piedāvāsim vienu recepti, iesakot to izmēģināt kopā ar bērniem.
- Buberts
- Auzu pārslu krēms ar ogu mērci
- Piena ķīselis ar dzērveņu mērci
- Peldošās salas
- Debesmannā
- Šokolādes krēms
- Melleņu klimpas
- Biezpiena sacepums
- Žāvētu ābolu krēms
- Kakao ķīselis ar pienu
- Biezpiena krēms ar ogu ķīseli
- Maizes zupa
- Putukrējums ar citrona vafelēm
- Sambuks
- "Abavas sniegs" un "Dundagas krēms"
Kā izskatās Tava bērnības saldākā atmiņa? Parādi mums sava mīļākā saldā ēdiena recepti un bildes! Sūti uz [email protected].
Mūsu aicinājumam dalīties ar tradicionālo saldo ēdienu receptēm atsaucās Laila Rudzone. Piedāvājam viņas atsūtīto kakao ķīseļa recepti.
Kakao ķīselis ar pienu
Nepieciešams:
500 ml piena.
4 ēdamkarotes kakao.
5 ēdamkarotes cukura (vai vairāk, ja vēlas saldāku).
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes.
Pagatavošana:
Katlā ielej 400 ml piena, pieber cukuru, uzvāra.
Kakao sajauc ar atlikušo pienu, lai nav kunkuļu. Tad ielej siltajā pienā un uzvāra. Pēc tam pievieno ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti.
Pagaida, kamēr uzmet burbuli, un ķīselis gatavs. Lej traukā atdzist. Atdzisušu pasniedz ar pienu.