Mazās omletītes
Sastāvdaļas:
- 6 olas.
- 2 ēdamkarotes saldā krējuma.
- ½ glāze siera.
- 3 šķipsniņas sāls.
- 2–3 glāzes svaigu dārzeņu (izvēlamies pēc savas gaumes: papriku, sīpolus, tomātus, kukurūzu, puravus, puķkāpostus, brokoli).
- + eļļa formiņu ietaukošanai.
Pagatavošana:
- Liek sildīties cepeškrāsni uz 180 grādiem.
- Dārzeņus sagriež nelielos kubiņos.
- Visus dārzeņus saliek pannā, pievieno sāli (var likt arī citas garšvielas) un mazliet apcep. Pēc tam kārtīgi atdzesē.
- Sarīvē sieru.
- Bļodā iesit olas, pievieno saldo krējumu, sāli un sakuļ līdz vienmērīgai masai.
- Pieber klāt pusi no siera un visu samaisa.
- Ietauko mazās keksu formiņas (silikona formiņas var netaukot).
- Sadala dārzeņus, katrā formiņā ieliekot vienādu daudzumu.
- Pāri lej olu masu. Pa virsu uzber sieru.
- Liek cepeškrāsnī uz 14–18 minūtēm, līdz mazās omletītes ir gatavas, zeltainas.
- Pasniedz ar salātiem un grauzdētu maizīti. Labu apetīti!