Kvinojas pankūkas ar mellenēm
Sastāvdaļas:
- 1 glāze vārītas kvinojas.
- 1 glāze kviešu pilngraudu miltu.
- 0,5 glāze parasto kviešu miltu.
- 1 ēdamkarote cukura.
- 2 tējkarote cepamā pulvera.
- 1 tējkarote sodas.
- 0,5 tējkarote vanilīna cukura.
- 1 šķipsna sāls.
- 2 olas.
- 3 ēdamkarotes eļļas.
- 1,5 glāze paniņu.
- 1,5 glāze melleņu.
- + medus vai kļavu sīrups pasniegšanai.
Pagatavošana:
- Uzvāra kvinoju. (Tā kā receptei vajag 1 glāzi ar vārītu kvinoju, tad ņemam apmēram trešdaļu glāzes, pielejam ūdeni – divreiz vairāk, nekā ir kvinojas, un vārām 10 minūtes. Pēc tam noņemam no uguns un uz 5 minūtēm vēl atstājam katliņā ar vāku, lai uzbriest. Pēc tam atdzesē.)
- Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas – vienu glāzi pilngraudu miltu, pusglāzi kviešu miltu, vienu ēdamkaroti cukura, divas tējkarotes cepamā pulvera, vienu tējkaroti sodas un šķipsnu sāls.
- Citā bļodā sakuļ divas olas, pievieno pusotru glāzi paniņu un samaisa.
- Tad pievieno trīs ēdamkarotes eļļas un atkal samaisa.
- Olu masai ber klāt sauso sastāvdaļu masu un visu uzmanīgi sajauc kopā (bet labāk atstāt kādu kunkulīti, nekā pārmaisīt).
- Mīklā iecilā vienu glāzi vārītās kvinojas.
- Beigās pievieno pusotru glāzi melleņu un viegli samaisa.
- Uzsilda pannu, ar otiņu ieziež ar eļļu. Taisa nelielas pankūciņas un cep no abām pusēm, līdz apbrūnē.
- Pasniedz siltas ar medu vai kļavu sīrupu. Labu apetīti!