Klase

"Klase". Ko bērns piedzīvo, nomainot skolu?

Klase

Klase

Pēcstundas ar Mārtiņu Rītiņu

Maize, ola, avokado un «salsa verde» - veselīgas brokastis jaunietim iesaka Mārtiņš Rītiņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem un 11 mēnešiem.

Ēdiens stiprina ķermeni un prātu – uzskata pavārs Mārtiņš Rītiņš, mācot ēst veselīgi. Veselīgi paēdis cilvēks spēj izdarīt daudz vairāk, raidījumā “Klase” vēsta pavārs, gatavojot veselīgu maltīti steidzīgiem jauniešiem.

Uzziņai: Mārtiņš Ints Rītiņš. Dzimis Anglijā, audzis kopā ar trim brāļiem. Aizbēdzis no skolas jau pirmajā dienā. Gribējis kļūt par žurnālistu. Saskāries ar mācību grūtībām. Absolvējis Vestminsteres tehnikumu Londonā. 1993. gadā pārcēlies uz Latviju. Izdevis pavārgrāmatu “Mielasts ar Mārtiņu”. “Gada šefpavārs 2014”. Bijis ilggadējs restorāna “Vincents” direktors un šefpavārs. Piektās šķiras Triju Zvaigžņu ordeņa akvalieris.

Mārtiņš tiekas ar Robertu, kurš dzīvo kopmītnēs, pats gatavo sev ēst. Mārtiņš Rītiņš nav dzīvojis kopmītnēs, bet darba pienākumu dēļ ir gadījies dzīvot kopā ar citiem pavāriem. “Ir grūti sadzīvot ar vienu cilvēku, kur nu vēl ar vairākiem,” par dzīvi kopmītnēs spriež Mārtiņš.

Sākot skolu, Mārtiņš neprata angļu valodu, tāpēc no skolas aizbēga jau pirmajā dienā, bet mamma gan lika atgriezties skolā. Kopā ar brāļiem apmeklēja latviešu sestdienas skolu, tāpēc visu dzīvi vadījis divvalodībā.

Mārtiņš Rītiņš uzsver veselīga ēdiena nozīmi – virtuvē, ne fabrikā gatavots ēdiens no labiem produktiem dod veselību ķermenim un prātam. Veselīgi paēdis cilvēks spēj tikt tālāk, daudz tālāk.

Mārtiņš Ints Rītiņš gatavo veselīgas brokastis, iepazīstinot Robertu ar dažādiem nebaudītiem produktiem un garšvielām.

Grauzdēta maize, ola, avokado un ''salsa verde''

''Salsa verde'' – zaļā mērce. Rozmarīns, salvija, estragons, raudene – četri garšaugi. Sasmalcinātiem garšaugiem pieliek olīveļļu un kaperus – mērce gatava.

Uz maizes grauzdiņa liek avokado, pārkaisa piparus un uzspiež citrona sulu. Virsū liek olu, kura vārīta bez čaumalām – iesitot olu karstā ūdenī un vārot trīs minūtes. Pāri pārlej mērci.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti