Uzziņai: Mārtiņš Ints Rītiņš. Dzimis Anglijā, audzis kopā ar trim brāļiem. Aizbēdzis no skolas jau pirmajā dienā. Gribējis kļūt par žurnālistu. Saskāries ar mācību grūtībām. Absolvējis Vestminsteres tehnikumu Londonā. 1993. gadā pārcēlies uz Latviju. Izdevis pavārgrāmatu “Mielasts ar Mārtiņu”. “Gada šefpavārs 2014”. Bijis ilggadējs restorāna “Vincents” direktors un šefpavārs. Piektās šķiras Triju Zvaigžņu ordeņa akvalieris.
Mārtiņš tiekas ar Robertu, kurš dzīvo kopmītnēs, pats gatavo sev ēst. Mārtiņš Rītiņš nav dzīvojis kopmītnēs, bet darba pienākumu dēļ ir gadījies dzīvot kopā ar citiem pavāriem. “Ir grūti sadzīvot ar vienu cilvēku, kur nu vēl ar vairākiem,” par dzīvi kopmītnēs spriež Mārtiņš.
Sākot skolu, Mārtiņš neprata angļu valodu, tāpēc no skolas aizbēga jau pirmajā dienā, bet mamma gan lika atgriezties skolā. Kopā ar brāļiem apmeklēja latviešu sestdienas skolu, tāpēc visu dzīvi vadījis divvalodībā.
Mārtiņš Rītiņš uzsver veselīga ēdiena nozīmi – virtuvē, ne fabrikā gatavots ēdiens no labiem produktiem dod veselību ķermenim un prātam. Veselīgi paēdis cilvēks spēj tikt tālāk, daudz tālāk.
Mārtiņš Ints Rītiņš gatavo veselīgas brokastis, iepazīstinot Robertu ar dažādiem nebaudītiem produktiem un garšvielām.
Grauzdēta maize, ola, avokado un ''salsa verde''
''Salsa verde'' – zaļā mērce. Rozmarīns, salvija, estragons, raudene – četri garšaugi. Sasmalcinātiem garšaugiem pieliek olīveļļu un kaperus – mērce gatava.
Uz maizes grauzdiņa liek avokado, pārkaisa piparus un uzspiež citrona sulu. Virsū liek olu, kura vārīta bez čaumalām – iesitot olu karstā ūdenī un vārot trīs minūtes. Pāri pārlej mērci.