Maizes zupa ar žāvētiem augļiem un putukrējumu. Ierādiet bērniem klasiskos desertus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem un 7 mēnešiem.

Maizes zupa (saukta arī par biguzi) ir ļoti īpašs ēdiens latviešu klasisko desertu klāstā, to pasniedz ar putukrējumu vai skābo krējumu, ja biguzis biezāks, – tad ar pienu.

Katru nedēļas nogali piedāvājam vienu recepti, iesakot to izmēģināt kopā ar bērniem.

Aicinot atsaukt atmiņā un izmēģināt senas ģimenes receptes un jauniegūtas, lai bērnus iepazīstinātu ar klasiskajiem latviešu desertiem, izveidojām rubriku “Ierādi bērnam latviešu klasiskos desertus!".

 
Kā izskatās Tava bērnības saldākā atmiņa? Parādi mums sava mīļākā saldā ēdiena recepti un bildes! Sūti uz [email protected].

Maizes zupa ar žāvētiem augļiem un putukrējumu


Biguzis jeb maizes zupa.
Biguzis jeb maizes zupa.


 

Nepieciešams:

  • 500 g rupjmaizes.
  • 200 g žāvētu augļu.
  • 160 g cukura.
  • Dzērveņu vai jāņogu sula.
  • 250 ml saldā krējuma.
  • 3 ēdamkarotes cukura.
  • Vaniļas cukurs.

Pagatavošana:

Maizi sagriež šķēlēs, garozu atstāj tikai tad, ja tā nav tumši apcepta. Maizes šķēles apgrauzdē cepeškrāsnī.

Maizi liek katlā, pārlej ar verdošu ūdeni, ļauj maizei samirkt.

Kad maize samirkusi, to sablendē viendabīgu kopā ar ūdeni, kurā maize mirkusi. Ja vēlas, lai zupā būtu maizes gabaliņi, maizi sastampā vai ar putotāju sakuļ tā, lai paliek gabaliņi.

Maizes zupai pieliek žāvētos augļus, ja tie lielāki, sagriež gabaliņos, pieliek cukuru, kanēli un pēc garšas pielej skābu sulu. Tad pielej ūdeni, ja nepieciešams, pavāra trīs līdz četras minūtes.

Vārītājam jāizvēlas zupas biezums, tad pēc vēlmes pielej ūdeni vairāk vai zupu atstāj biezāku.

Viens no zupas vārīšanas veidiem – tai pielej nedaudz ūdenī atšķaidītas kartupeļu cietes – apmēram vienu ēdamkaroti uz šo zupas daudzumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti