Makaroni ar kazas sieru
Sastāvdaļas:
- 500 g ķiršu vai plūmju tomāti
- 150 g mīkstais kazas siers vai fetas siers
- 250 g makaroni
- 1/2 krūze makaronu ūdens
- 1/3 glāze olīveļļa
- 4 ķiploka daivas, sasmalcinātas
- 50 g spināti
- sāls
- pipari
- oregano
Pagatavošana:
- Liek sildīties cepeškrāsni uz 200 grādiem.
- Cepamajā traukā liek tomātus (500 g), eļļu (1/3 gl), saspiestu ķiploku (4 daivas) un pievieno garšvielas – sāli, piparus un oregano. Visu kārtīgi samaisa.
- Trauka vidū starp tomātiem atbrīvo vietu, kurā ieliek veselu siera gabalu (150 g). Liek cepeškrāsnī un cep 40 minūtes.
- Paralēli sālsūdenī uzvāra makaronus (250 g) – tik minūtes, cik norādīts uz pakas. Pirms makaronu nokāšanas atsevišķā krūzītē no katla izsmeļ pus krūzīti makaronu ūdens.
- Kad pagājis attiecīgais laiks, izņem cepamtrauku no krāsns un ar karoti saspaida tomātus un sieru – tā, lai izveidojas krēmīga masa.
- Turpat klāt pievieno spinātus (50 g), pastas ūdeni (1/2 krūze) un visu samaisa.
- Beigās ieber traukā iepriekš uzvārītos makaronus, visu samaisa kopā un pasniedz. Labu apetīti!