Ralfs gatavo
Raidījums mazajiem gardēžiem!
- Raidījuma vadītāji – Ralfs un viņa mazais brālis Martins.
- Katrā raidījumā interesanta recepte, ieteikumi mazajiem pavāriem un izzinoša ekskursija, lai redzētu, kā pārtikas produktus iegūst un apstrādā
- Raidījumu skatieties LTV1 sestdienās pulksten 9.00 un Bernistaba.lsm.lv.
Sastāvdaļas:
- 100 g sviesta.
- 60 ml melases (vai tumšā cukura sīrupa).
- 135 g medus (var arī aizstāt ar cukuru vai likt pusi uz pusi).
- 1 ½ tējk. malta kanēļa.
- 1 ½ tējk. malta ingvera.
- 1 tējk. maltu krustnagliņu.
- ½ tējk. malta kardamona.
- 75 ml saldā krējuma.
- 300 g kviešu miltu.
- 1 ½ tējk. sodas.
- 1 šķipsniņa sāls.
Glazūrai:
- 1 ola.
- 300 g pūdercukura.
Pagatavošana:
- Katliņā liek sviestu, medu un melasi (vai tumšo cukura sīrupu) un uz lēnas uguns maisot izkausē.
- Visas sausās sastāvdaļas sajauc bļodā.
- Noņem katliņu no plīts un uz 5 minūtēm atstāj padzesēties.
- Pēc tam pievieno 75 ml (trešdaļa glāzes) saldā krējuma.
- Tad šķidro masu pievieno sausajām sastāvdaļām un maisa, līdz izveidojas mīkla.
- Liek ledusskapī un ļauj nostāvēties vismaz 24–48 stundas.
- Nākamajā vai aiznākamajā dienā mīklu izrullē, spiež formiņas un cep piparkūkas kā parasti – 180 grādos 5–10 minūtes.
- Glazūrai sakuļ vienas olas baltumu ar 200–300 g pūdercukura.
Kad piparkūkas atdzisušas, tās izdekorē, izmantojot speciālos maisiņus vai dokumentu “kabatiņas”, kam nogriež galiņu.
Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2020. gada 19. decembrī.