Cukurgailīši ir bērnības gardums - tas saldais našķis uz kociņa! Šādas ledenes var dabūt visdažādākajās formās, iesaiņojumos un izskatos, ne tikai mums tik pazīstamajā gailīša formā. Šodien kopā mācāmies gatavot neparastākus cukurgailīšus.
Nepieciešams:
- 2 glāzes cukura,
- 140 ml tumšā cukura sīrupa,
- 100 ml ūdens.
- ēdamkarote vaniļas cukura,
- šķipsniņa citronskābes,
- krāsainas cukura dekorācijas,
- kociņi.
Norise:
Traukā lej ūdeni, cukura sīrupu, ber cukuru, vaniļas cukuru, citronskābi un karsē, līdz cukurs izkusis.
Var nedaudz ilgāk pavārīt sīrupu, lai cukurs karamelizētos. Ja izmantojat tumšo cukura sīrupu, tad krāsa un garša būs bez karamelizēšanas. Ja nevēlaties tumšus cukurgailīšus, tad tikai izkausē cukuru.
Paplāti vai cepampannu izklāj ar cepampapīru, lej pa gabaliņam nedaudz sīrupa, lai tas izplūst skaistā aplītī. Katrā sīrupa aplī ieliek kociņu un pārkaisa ar krāsainā cukura dekorācijām.
Ja jums ir cukurgailīšu formiņas (var izmantot cepumu formas), varat sīrupu liet tajās, vai izmantot dažādas formiņas pēc savas izvēles.