Nepieciešams:
- 200 g biezpiena,
- 200 ml saldā krējuma,
- 1 ēdamkarote cukura,
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura,
- 200 g auzu pārslu cepumu,
- svaigas vai saldētas ogas.
Pagatavošana:
Cepumus sadrupina.
Biezpienu ar karoti saberž smalkāk, lai nav lielu graudainu gabalu. Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, iemaisa biezpienu.
Deserta traukā kārtām liek sadrupinātos cepumus, biezpiena masu un ogas, rotā ar ogām.
Atstāj uz 30 minūtēm, lai garšas sadraudzējas.
Variants: Auzu pārslu cepumu vietā varat izvēlēties citus pēc izvēles, tāpat saldā krējuma vietā varat izmantot skābo krējumu vai bezpiedevu jogurtu.
Raksta pirmpublikācija LSM.LV 2019. gada 5. maijā.