Iedvesmai noskatieties, kā ar šīs receptes pagatavošanu raidījumā "Viens, divi – gatavs!" veicās divām labāko draugu komandām – virtuvē rosījās Otto Rožkalns (9 gadi) un Rihards Ruciņš (12 gadi) no Ādažiem, kā arī Elza Klišāne (10 gadi) un Adrija Čivča (9 gadi) no Siguldas.
Šefpavāra Raimonda Zommera uzdevums abām komandām – pagatavot pastu ar vistu un dārzeņiem.
Pasta ar vistas fileju
Četrām porcijām nepieciešams:
- 400 g spageti
- 500 g vistas filejas
- 400 g tomātu savā sulā
- 100 g siera
- Divi burkāni
- Sīpols
- Svaigs baziliks
- Eļļa cepšanai
- Sāls un pipari
Pagatavošana:
Uzvāra ūdeni. Kad ūdens sāk vārīties, pielej eļļu, lai pasta nesalīp, un pieber sāli. Pastu vāra tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma.
Kamēr pasta vārās, nelielos gabaliņos sagriež vistas fileju. Sarīvē burkānus, nelielos gabaliņos sagriež sīpolu.
Nelielā eļļas daudzumā apcep vistas fileju, pievieno tai sāli un piparus.
Kad vista apcepta, pievieno burkānus un sīpolu, cep aptuveni piecas minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
Pievieno tomātus savā sulā un sautē aptuveni 7-10 minūtes.
Sarīvē sieru.
Gatavo pastu liek šķīvī, pārlej ar vistas fileju dārzeņu mērcē. Uzber sieru un pievieno svaiga bazilika lapiņas.
Lai labi garšo!
Raidījums "Viens, divi – gatavs!" LTV1 skatāms sestdienās plkst 9.00, visus raidījumus var redzēt arī "Bērnistabā".