Piena ķīselis ar dzērveņu mērci. Bērnības gardās atmiņas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada un 8 mēnešiem.

Pamēģiniet izmēģināt vecmāmiņu un vectētiņu dienu gardumus, iespējams, mūsdienās nemaz nebaudītus ēdienus.

Mēs jau rakstījām par sendienu gardumiem – gogelmogeli, cukurmaizi, pašgatavotu "šokolādi" no skāba krējuma, cukura un kakao, zaptsmaizi un citām neparasti un neatkārtojami gardām bērnības atmiņām.

Piedāvājam kādreiz populāru saldo ēdienu – apjautājieties, kurš no jūsu ģimenes to atceras.

Piena ķīselis ar dzērveņu mērci

Ķīselim:

  • 500 ml piena
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 1,5 ēdamkarotes kartupeļu cietes

Mērcei:

  • 250 g dzērveņu
  • 500 g ūdens
  • 100 g cukura
  • Tējkarote kartupeļu cietes

Pagatavošana:

Uzvāra pienu, pieliek cukuru un vaniļas cukuru (iespējams, jūs vēlēsieties mazāk cukura). Kartupeļu cieti sajauc ar nelielu daudzumu ūdens un pieliek pienam, uzvāra.

Ķīseli pasniedz ar ogu mērci.

Mērcei dzērvenes vāra ūdenī, tad izspiež sulu. Vienkāršā katliņā uzvāra ūdeni, tajā ieliek caurduri vai sietu, ieber dzērvenes, kad ogas sakarsētas, ar karoti tās saspiež un izskalo ūdenī.

Sulai pievieno cukuru un ūdenī iemaisītu cieti, uzvāra un atdzesē.

Mērcei var izmantot dažādas sulas un ogas.

Ķīselim var pārkaisīt grauzdētas auzu pārslas. Uz pannas izkausē sviestu un 50 g cukura, kad cukurs un sviests izkusuši, iemaisa auzu pārslas (nepilnu glāzi). Kad tās kraukšķīgas, noņem no pannas (lai neturpina cepties) un liek uz šķīvja atdzist.

Gardi arī  ar svaigām vai saldētām ogām, skābu ievārījumu.

Varat izmēģināt vēl kaut ko no mūsu recepšu krājumiem:

Raksta pirmpublikācija LSM.LV 2019. gada 17. novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti