Piparkūku siera kūka
Sastāvdaļas:
Pamatam:
- 300 g piparkūku.
- 80 g sviesta.
Pildījumam:
- 350 g vājpiena biezpiena.
- 250 g bezpiedevu krēmsiera.
- 175 g skābā krējuma.
- 4 olas.
- 100 g cukura.
- 2 tējk. vanilīna cukura.
- 8 g kukurūzas cietes.
Dekorēšanai:
- piparkūkas
- pūdercukurs
- mandarīni
Pagatavošana:
- Pirms sāc gatavot, ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem.
- Izkausē sviestu (80 g).
- Sadrupini vai sablenderē piparkūkas (300 g) un samaisi ar izkausēto sviestu.
- Tortes formas (23 cm diametrā) apakšā ieklāj cepamo papīru un maliņas izsmērē ar sviestu.
- Piparkūku un sviesta masu ieber formā un piespaidi, izveidojot blīvu, vienmērīgu pamatni. Liec formu ledusskapī.
- Lielā bļodā sadrupini biezpienu (350 g), pievieno krēmsieru (250 g) un ar mikseri saputo līdz masa kļuvusi krēmīga.
- Pievieno skābo krējumu (175 g), cukuru (100 g), valinlīna cukuru (2 tējk.), kukurūzas cieti (8 g) un ar mikseri vēlreiz samaisi viendabīgā masā.
- Pa vienai turpat klāt lēnām iekul 4 olas.
- Izņem no ledusskapja formu un pamatnei pa virsu lej tikko pagatavoto pildījumu.
- Nogriez cepeškrāsns temperatūru uz 160 grādiem un liec kūku cepties uz 1 h. Kad tā paiet, krāsni izslēdz, bet kūku atstāj iekšā atdzist (apmēram 1 h). Pēc tam liec to ledusskapī.
- Dekorē ar piparkūkām, pūdercukuru un mandarīnu daiviņām tieši pirms pasniegšanas. Labu apetīti!