Ralfs gatavo

Zemesrieksti

Ralfs gatavo

"Ralfs gatavo 4". 1. sērija

Piparkūku siera kūka

Piparkūku siera kūka. Gatavo kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem un 10 mēnešiem.

Svētku recepte - garda siera kūka ar piparkūku pamatni. Izmēģiniet, tā krāšņos jūsu svētku galdu un iepriecinās ciemiņus.

Piparkūku siera kūka

Sastāvdaļas:

Pamatam:

  • 300 g piparkūku.
  • 80 g sviesta.

 

Pildījumam:

  • 350 g vājpiena biezpiena.
  • 250 g bezpiedevu krēmsiera.
  • 175 g skābā krējuma.
  • 4 olas.
  • 100 g cukura.
  • 2 tējk. vanilīna cukura.
  • 8 g kukurūzas cietes.

 

Dekorēšanai:

  • piparkūkas
  • pūdercukurs
  • mandarīni

 

Pagatavošana:

 

  1. Pirms sāc gatavot, ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem.
  2. Izkausē sviestu (80 g).
  3. Sadrupini vai sablenderē piparkūkas (300 g) un samaisi ar izkausēto sviestu.
  4. Tortes formas (23 cm diametrā) apakšā ieklāj cepamo papīru un maliņas izsmērē ar sviestu.
  5. Piparkūku un sviesta masu ieber formā un piespaidi, izveidojot blīvu, vienmērīgu pamatni. Liec formu ledusskapī.
  6. Lielā bļodā sadrupini biezpienu (350 g), pievieno krēmsieru (250 g) un ar mikseri saputo līdz masa kļuvusi krēmīga.
  7. Pievieno skābo krējumu (175 g), cukuru (100 g), valinlīna cukuru (2 tējk.), kukurūzas cieti (8 g) un ar mikseri vēlreiz samaisi viendabīgā masā.
  8. Pa vienai turpat klāt lēnām iekul 4 olas.
  9. Izņem no ledusskapja formu un pamatnei pa virsu lej tikko pagatavoto pildījumu.
  10.  Nogriez cepeškrāsns temperatūru uz 160 grādiem un liec kūku cepties uz 1 h. Kad tā paiet, krāsni izslēdz, bet kūku atstāj iekšā atdzist (apmēram 1 h). Pēc tam liec to ledusskapī.
  11.  Dekorē ar piparkūkām, pūdercukuru un mandarīnu daiviņām tieši pirms pasniegšanas. Labu apetīti!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti