Nepieciešams:
- Glāze miltu.
- Glāze piena.
- 3 olas.
- 1 ēdamkarote cepampulvera.
- 1 ēdamkarote pūdercukura.
- 1 tējkarote kanēļa.
- 3 ēdamkarotes cukura.
- 3 saldskābi āboli.
- Eļļa cepšanai.
Pagatavošana:
Ābolus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, pieliek šķipsniņu sāls. Olu maisījumam pielej pienu, pieliek miltus un cepampulveri, samaisa, lai nav kunkuļu. Mīklai pieliek ābolus.
Uz pannas sakarsētā eļļā cep no abām pusēm brūnas pankūkas. Gatavas pārkaisa ar pūdercukura un kanēļa maisījumu.
Garšīgi arī ar skābu krējumu, augu un ogu sīrupu un medu.