Nepieciešams:
- 250g miltu,
- 200 g cukura,
- 200 g skāba krējuma,
- 2 olas,
- ēdamkarote piparkūku garšvielu maisījuma,
- 0,5 tējkarotes sodas,
- pūdercukurs.
Pagatavošana:
Cukuru ber pannā un karsē, līdz tas karamelizējas. Cukuram pielej pāris ēdamkarotes karsta ūdens, lai cukurs izkūst.
Olas sakuļ, pieliek krējumu, samaisa, pieliek sodu un padzisušo cukura karameli, tad klāt liek miltus un garšvielas.
Bērni noteikti labi tiks galā ar olām un krējumu, kamēr vecāki karsēs cukuru!
Mīklu ielej cepamtraukā apmēram trīs centimetru biezumā, cep 190 grādos pusstundu. Gatavu sagriež gabaliņos un pārkaisa ar pūdercukuru.
Variants: Cukura vietā izmanto veikalā nopērkamo cukura sīrupu.