Klasiskie latviešu deserti
Rubrikā “Ierādi bērnam latviešu klasiskos desertus!” katru nedēļas nogali piedāvāsim vienu recepti, iesakot to izmēģināt kopā ar bērniem.
- Buberts
- Auzu pārslu krēms ar ogu mērci
- Piena ķīselis ar dzērveņu mērci
- Peldošās salas
- Debesmannā
- Šokolādes krēms
- Melleņu klimpas
- Biezpiena sacepums
- Žāvētu ābolu krēms
- Kakao ķīselis ar pienu
- Biezpiena krēms ar ogu ķīseli
- Maizes zupa
- Putukrējums ar citrona vafelēm
- Sambuks
- "Abavas sniegs" un "Dundagas krēms"
Kā izskatās Tava bērnības saldākā atmiņa? Parādi mums sava mīļākā saldā ēdiena recepti un bildes! Sūti uz [email protected].
Mūsu aicinājumam dalīties ar tradicionālo saldo ēdienu receptēm atsaucās Laila Rudzone. Piedāvājam viņas atsūtīto recepti, kuru autore raksturo kā jau piemirstu.
Putukrējums ar citrona vafelēm
Nepieciešams:
- 250 ml saldā krējuma.
- Šķipsniņa vaniļas cukura.
- Šķipsniņa sāls.
- 180 g citrona vafeļu.
Pagatavošana:
Saldo krējumu ar šķipsniņu sāls un vaniļas cukuru sakuļ stingrās putās. Pirms pasniegšanas putukrējumā iemaisa sarīvētas citrona vafeles.
Ja vafeles iejauc ātrāk, tās izmirkst un nav tik kraukšķīgas.
Pasniedz ar augļu vai ogu ķīseli.
Deserta produktu daudzumu un proporcijas izvēlieties pēc savas vēlmes, pievērsiet uzmanību – putukrējumam nepievieno cukuru, tāpēc viss saldums no vafelēm.
Ķīselis
Nepieciešams:
- 200 g dzērveņu.
- 3 ēdamkarotes cukura.
- 1 ēdamkarote cietes.
- 1,5 l ūdens.
Pagatavošana:
Uzvāra ūdeni, ieber nomazgātas dzērvenes, vāra, līdz tās pārsprāgst.
Ja nevēlas, lai ķīselī paliek ogu mizas, dzērvenes var ielikt nelielā caurdurī, ar visu caurduri iegremdē ūdenī, kad dzērvenes pārsprāgst, tās ar karoti izrīvē caur caurduri, mizas paliks, tās izmet.
Dzērveņu sulai pieliek cukuru, uzvāra un pieliek ar ūdeni sajauktu cieti, uzvāra, atdzesē.
Variants: Dzērveņu vietā izmanto ogu sulu.