Putukrējums ar citrona vafelēm. Ierādi bērnam latviešu klasiskos desertus!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem un 8 mēnešiem.

Mācību iestādēs novēro, ka bērni nepazīst mūsu saldo ēdienu klasiku – uzputeni, peldošās salas, biezpiena sacepumu un citus. Tāpēc izveidojām rubriku “Ierādi bērnam latviešu klasiskos desertus!"

Katru nedēļas nogali piedāvāsim vienu recepti, iesakot to izmēģināt kopā ar bērniem.
 
 

Kā izskatās Tava bērnības saldākā atmiņa? Parādi mums sava mīļākā saldā ēdiena recepti un bildes! Sūti uz [email protected].

Mūsu aicinājumam dalīties ar tradicionālo saldo ēdienu receptēm atsaucās Laila Rudzone. Piedāvājam viņas atsūtīto recepti, kuru autore raksturo kā jau piemirstu.

Putukrējums ar citrona vafelēm


Nepieciešams:

  • 250 ml saldā krējuma.
  • Šķipsniņa vaniļas cukura.
  • Šķipsniņa sāls.
  • 180 g citrona vafeļu.

Pagatavošana:

Saldo krējumu ar šķipsniņu sāls un vaniļas cukuru sakuļ stingrās putās. Pirms pasniegšanas putukrējumā iemaisa sarīvētas citrona vafeles.

Ja vafeles iejauc ātrāk, tās izmirkst un nav tik kraukšķīgas.

Pasniedz ar augļu vai ogu ķīseli.

Deserta produktu daudzumu un proporcijas izvēlieties pēc savas vēlmes, pievērsiet uzmanību – putukrējumam nepievieno cukuru, tāpēc viss saldums no vafelēm.

Ķīselis

Nepieciešams:

  • 200 g dzērveņu.
  • 3 ēdamkarotes cukura.
  • 1 ēdamkarote cietes.
  • 1,5 l ūdens.

Pagatavošana:

Uzvāra ūdeni, ieber nomazgātas dzērvenes, vāra, līdz tās pārsprāgst.

Ja nevēlas, lai ķīselī paliek ogu mizas, dzērvenes var ielikt nelielā caurdurī, ar visu caurduri iegremdē ūdenī, kad dzērvenes pārsprāgst, tās ar karoti izrīvē caur caurduri, mizas paliks, tās izmet.

Dzērveņu sulai pieliek cukuru, uzvāra un pieliek ar ūdeni sajauktu cieti, uzvāra, atdzesē.

Variants: Dzērveņu vietā izmanto ogu sulu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti