Raimonds Zommers raidījumā "Viens, divi – gatavs!" kopā ar bērniem gatavos vienu no daudzu paaudžu lielākajiem našķiem – biezpiena sieriņus ar šokolādi! Skatieties, cik veiksmīgi recepti iemācīsies un atkārtos māsa Kate Estere un brālis Toms Dāvis, kuri sacentīsies ar brālēnu Gregu un māsīcu Esteri, skatieties .
Sieriņi ar šokolādi
Nepieciešams:
- 1 kilograms biezpiena.
- 500 grami šokolādes.
- Saldais krējums.
- Dažas karotes cukura.
- Apelsīns vai citrons.
- Sukādes.
- Rieksti un mandeles.
- Marmelāde.
Pagatavošana:
Ja biezpiens ir mitrs, pirms gatavošanas ielieciet to sietiņā, lai notek liekais šķidrums. Ar dakšiņu vai blenderi sasmalciniet biezpienu. Ja vēlaties, pievienojiet dažas ēdamkarotes saldā krējuma.
Pievienojiet dažas ēdamkarotes cukura tā, kā pašiem garšo. Lai garša būtu labāka, nedaudz pierīvējiet citrona vai apelsīna miziņu. Samaisiet biezpiena masu.
Ja vēlaties sieriņus ar dažādām garšām, sadaliet gatavo biezpiena masu vairākos traukos.
Sīkos gabaliņos sagrieziet sukādes vai marmelādi.
Ja vēlaties sieriņus ar riekstiem, sadrupiniet tos.
Pievienojiet biezpienam marmelādi, sukādes vai jebko citu, kas garšo. Samaisiet masu.
Ar karoti vai ar rokām uz šķīvja izveidojiet sieriņus tādā formā, kā pašiem patīk.
Uzvāriet katlā ūdeni. Virs tā lieciet bļodu ar nelielos gabaliņos sadrupinātu šokolādi un kausējiet ūdens tvaikos, taču tā, lai bļoda nesaskaras ar karsto ūdeni. Kad šokolāde izkausēta, uzmanīgi pārlejiet to sagatavotajai biezpiena masai.
Gatavos sieriņus lieciet saldētavā, līdz tie atdziest, bet šokolāde sacietē!
Lai labi garšo!