Nepieciešams:
- 4 banāni,
- 1 tējkarote kakao,
- 1 tējkarote vaniļas cukura,
- 200 ml rīsu-kokosa piena.
Pagatavošana: Sasaldētos banānus sablendē kopā ar kokosa pienu. Vienai daļai pievieno vaniļas cukuru aromātam, otrai daļai vienu tējkaroti kakao.
Liek traukā vienu ēdamkaroti kakao masas, tad vaniļas, tad kakao un beigās saldējumu dekorē ar mandeļu un šokolādes skaidiņām.
Padoms
Kakao vietā droši var izvēlēties karoba pulveri. To iegūst no karoba koka pupiņām, un tām piemīt izteikta riekstainas šokolādes garša. Piedevām karobs ir saldāks par kakao, un tā sastāvā nav kofeīna. Tādējādi tā ir lieliska alternatīva mazākajiem ēdājiem!
Plašāk par veselīgiem našķiem bērniem var lasīt Lizetes Pugas grāmatā “Veselīgi našķi bērniem”.