Ābolu žāvēšanas process: Var žāvēt elektriskajā žāvētājā, uz plāts cepeškrāsnī 50 – 60 grādu siltumā, uz radiatoriem vai plānākas šķēlītes istabā.
Nepieciešams: Āboli.
Norise: Ābolus mazgājiet un noslaukiet. Izlemiet – gribat žāvēt ābolus ar visu mizu vai mizotus.
Ja ābolus mizojat, tad miziņas neizmetiet – uz plāts uzlieciet cepampapīru, izkārtojiet miziņas plānā kārtā un izžāvējiet. No žāvētām miziņām sanāks aromātiska tēja.
Varat izmantot sev tīkamāko ābolu žāvēšanas veidu:
Ābolus sagriež četrās daļās, izgriež serdi, tad sagriež apmēram 5 - 7 milimetru biezumā. Šķēlītes liek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.
Ar īpašu serdes izņēmēju izņem serdi un ābolus griež ripiņās.
Sagrieztos ābolus saver uz diega un izkar siltuma tuvumā, lai žāvējas.
Žāvētus ābolus glabā noslēgtā traukā.